Zwaaien, zwieren en draaien

Zoals ik in mijn vorige weblog al voorspelde heeft de gemeenteraad met ruime meerderheid voor de financiële herijking van de binnenstad gekozen. De meerderheid had nog een beetje groter geweest als de besluitvorming wat intelligenter door het College was voorbereid. Jammer dat Christen Unie en SGP zo niet mee konden doen. En dat louter vanwege formalistische haarkloverij. Ik zal u er verder niet mee lastig vallen. Buitengewoon jammer want dan was de meerderheid ruim tweederde geweest ( 22 van de 32 aanwezige raadsleden!). In de binnenstad is een mooi schaatsbaantje gemaakt dit keer op initiatief van Ondernemend Nieuwegein, een geweldig initiatief ! Ik denk dat daar van de week de woordvoerder van Groenlinks, Corrie van Rooijen, op ouderwetse  rondrijders haar rondjes gaat draaien, galant begeleid door haar fractievoorzitter Manuel Sewgobind. Dat moet een mooi gezicht zijn !Woensdag kregen we vast een voorvertoning van de kunsten van beiden te zien in de gemeenteraad. De woordvoerder van GroenLinks, door mij altijd zeer gewaardeerd, ging wel heel wonderlijk door de bocht en bleef maar draaien. Vier bestuursjaren achtereen stonden zij en haar partij vol achter de plannen en nu in één keer waren ze tegen de financiële herijking en eigenlijk ook tegen verdere voortzetting van de plannen van de binnenstad. Een door de oppositie gevraagde extra controle op de financiën op de binnenstad is prima maar zoals Bert Lubbinge al zei “dat moeten we vooral laten doen door een gespecialiseerd bureau “ en niet door onze eigen huisaccountant. Er wordt dus, nota bene door het college geïnitieerd al een extra controle uitgevoerd, en dus was het door de VSP ingediende amendement volslagen onnodig. Het is dus ook terecht door een meerderheid van de raad niet aanvaard. We kunnen onze belastingcenten wel aan andere nuttige zaken uitgeven. Ik heb de indruk dat het amendement van de VSP alleen bedoeld was om tegen te stemmen en een draai te maken want de VSP en GroenLinks hebben nota bene beiden voor het Ontwikkelingsplan Binnenstad in 2005 gestemd ! Wat een goedkoop gedoe en het wordt nog goedkoper om vervolgens een voorstel van de coalitie om met een deugdelijke risico aanpak te starten niet te steunen. Wezenlijk was dat amendement van de VSP  niet want de extra controle wordt al uitgevoerd. Gekker moet het niet worden !Wat ik overigens ook niet snap is de kinnesinne die Martijn Stekelenburg van de SP uitstraalt over het goede initiatief van met name de PvdA om het poppodium van de grond te krijgen. De SP stemt nota bene voor het voorstel en vervolgens komt er weer een hele boel zurigheid op zijn weblog te staan. Wat een gezeur ! Maar laat de SP nu eens extra smoel tonen, kom met een goed plan en kom vooral met voldoende geld om dit mogelijk te maken !  
Ik ben blij dat de lente er over twee maanden weer komt, de vogeltjes beginnen al te fluiten, het wordt weer mooi weer en misschien ga ik samen met Corrie van Rooijen in het voorjaar vast het eerste hoofdstuk schrijven over de geschiedenis van de binnenstad en de Nieuwegeinse Politiek, dat hebben we in de afgelopen raad aan elkaar beloofd. Tot slot, de Raad was inderdaad aan het kibbelen zoals het AD zaterdag meldde maar een ruime meerderheid gaat er voor ! Er is simpelweg geen alternatief en daar hebben twee voormalige wethouders die nu in de raad zitten Verbeek van Leefbaar Nieuwegein en Van Rooijen van GroenLinks mede de fundamenten voor gelegd ! Wordt ongetwijfeld vervolgd ! 
Willem Wijntjes Gemeenteraadsfractie CDA Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren