Testrit met nieuwe tram levert kleine aanpassing op

De bewoners die nabij de tramlijn wonen in de wijk De Doorslag in Nieuwegein en IJsselstein, hebben vandaag weer een brief in de bus gehad: De nieuwe perrons bij alle haltes lijken niet toegankelijk voor rolstoelers en mensen met een rollator! Deze moeten worden aangepast. Dit euvel is naar boven gekomen na diverse testritten met de nieuwe tram. Het is onduidelijk of hierdoor het nog langer duurt voordat de tram gaat rijden.

In de brief laat de provincie weten: ’Tussen 1 en 15 december zal de provincie Utrecht in IJsselstein en de wijk de Doorslag diverse aanvullende werkzaamheden uitvoeren aan de perrons van de nieuwe tramhaltes. Om de toegankelijkheid van de haltes voor mindervalide reizigers bij het in- en uitstappen te verbeteren, passen we op een aantal haltes de perronrand en het tegelwerk aan. Op sommige haltes plaatsen we ook een kunststof strip waarmee de ruimte tussen het perron en de tram kleiner wordt gemaakt. Met deze maatregelen verbeteren we vooral toegankelijkheid van de tramhalte en de nieuwe tram voor gebruikers van rolstoelen en rollators.’

De werkzaamheden zullen worden afgerond voordat de nieuwe trams overdag de testritten zullen gaan uitvoeren. Om de beschikbare tijd zo goed mogelijk te gebruiken zal de provincie de aanpassingen uitvoeren in de eerste twee weken van december. Dit zal over het algemeen overdag gebeuren tussen 07.00 uur in de morgen tot ongeveer 16.00 uur.

Locatie van de werkzaamheden
Op de volgende tramhaltes zullen de werkzaamheden plaatsvinden: St. Antonius Ziekenhuis, Doorslag, Hooghe Waard, Eiteren, Achterveld, IJsselstein-Binnenstad en IJsselstein-Zuid.

Hinder
Bij de werkzaamheden zal gebruik gemaakt worden van een kraan en boor die enige geluidshinder kunnen geven. Op sommige haltes wordt ook het tegelwerk ingezaagd. Dit kan geluidsoverlast veroorzaken. De omgeving bij de haltes blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor het verkeer.

2 thoughts on “Testrit met nieuwe tram levert kleine aanpassing op

  1. jokevdplaats

    Ik vind dat heel IJSSELSTEIN op de hoogte moet blijven ouderen hebben niet allemaal een laptop dus geef iedereen een brief

  2. Jan de Beer

    Brevet van onvermogen van betrokken ambtenaren en uitvoerders

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk