Internationale Vrouwenochtend in de Partner

Op woensdag 8 maart aanstaande is het al meer dan 100 jaar internationale vrouwendag voor de rechten van vrouwen over de hele wereld. Ook in Nieuwegein wordt dit gevierd.

‘In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties woensdag 8 maart deze dag op veel verschillende manieren. Het doel is aandacht te vragen voor thema’s als economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.’

Woensdagochtend gaan om 09.30 uur de deuren open van De Partner aan de Nedereindsewge 401 A voor Nieuwegeinse meisjes en vrouwen uit alle landen. Om 10.00 uur start het programma. Er zal een film worden bekeken en daarna zullen de bezoekers met elkaar in gesprek gaan over het thema: ‘Hoe gaat het met de rechten van vrouwen in Nederland? Hoe kunnen we solidair zijn met de strijd van meisjes en vrouwen voor vrijheid, eigen keuzes en tegen discriminatie op grond van sekse? De bijeenkomst zal tegen het middaguur afgelopen zijn. Kinderen kunnen mee. (Er zijn geen flesjes of luiers). De toegang, koffie en thee zijn gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk