Zorgcentrum Zuilenstein in november gesloopt

In het oude verzorgingshuis aan de Diepenbrocklaan zitten sinds november 2015 140 statushouders (dit zijn asielzoeker die inmiddels een verblijfsvergunning hebben gekregen). Afgesproken is dat ze mogen blijven zitten tot uiterlijk 1 oktober dit jaar. Daarna moet het pand leeg zijn omdat woningbouwvereniging Mitros (eigenaar van het pand) het pand gaat slopen om zo ruimte te maken voor 29 woon-zorg woningen. Dit moeten sociale huurwoningen voor ouderen worden, die wonen en zorg willen combineren.

De gemeenteraad van Nieuwegein is gisteravond hierover geïnformeerd in een extra Raadsinformatieavond door de initiatiefnemers: Mitros, Zorgspectrum en huisartsenpraktijk (EMC) aan de Mondriaanlaan.

In Nieuwegein is een groot tekort aan woningen in combinatie met zorg. De raad heeft al door laten schemeren dat ze het initiatief toejuichen. Wat er met de vluchtelingen gaat gebeuren is niet bekend. Wethouder Hans Adriani die zowel de vluchtelingen als het wonen in zijn portefeuille heeft wilde niet vooruitlopen op de mogelijkheden. ‘Duidelijk is wel dat zij elders moeten worden ondergebracht’ zo liet hij weten. ‘Maar dat was ook afgesproken’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk