Zondag 14 april Suske en Wiske Fandag in Nieuwegein

Suske en Wiske zijn al decennia lang de bekendste striphelden van de Lage Landen en weten nog steeds verschillende generaties lezers te boeien. De Fameuze Fanclub organiseert op zondag 14 april voor de 32e keer een Suske en Wiske Fandag voor alle liefhebbers van de populairste strip van Willy Vandersteen.

De afgelopen jaren gebeurt er volop in de wereld van deze striphelden. Het recent verschenen album Lambik plastiek is het 347e deel in de 74-jarige Suske en Wiske-reeks.

In de ervaren handen van tekenaar Luc Morjaeu en schrijver Peter Van Gucht hebben de hoofdfiguren enkele jaren geleden een metamorfose ondergaan die niet onopgemerkt bleef. De albums werden groter, de tekeningen bleven minder binnen de kaders en de helden kregen een opfrisbeurt, waardoor ze er weer jaren tegen kunnen.

Sinds vorige maand verschijnen Suske en Wiske dagelijks in voorpublicatie in de Telegraaf. Zo kan een breed publiek dagelijks de avonturen van Suske en Wiske volgen, nog voor het album in de winkel ligt. Precies zoals Vandersteen het bedoelde.

Signeren
Morjaeu en Van Gucht komen op 14 april naar de Fandag om te signeren, bijgestaan door decortekenaar Christian Verhaeghe. Ook Eric De Rop is van de partij. Hij is voormalig medewerker van Studio Vandersteen, werkte tientallen jaren als inkter aan de Suske en Wiske-strips en tekende de Schanulleke-strips. Eric De Rop viert die dag zijn 65e verjaardag en wordt extra in het zonnetje gezet.

Programma
Gespecialiseerde handelaars zijn aanwezig met een grote hoeveelheid Suske en Wiske-albums en -curiosa. Daarnaast bieden leden van De Fameuze Fanclub dubbele items uit hun verzameling te koop aan. In totaal is er meer dan 100 meter aan stands, waar fans misschien dat ene album vinden waarnaar ze al jaren op zoek zijn. Er is ook een veiling met unieke items, een verloting onder alle aanwezigen en kinderanimatie.

Schanulleke
Dit jaar verschijnt er een beeldje van Schanulleke, waarvan het eerste exemplaar overhandigd zal worden aan de jarige Eric De Rop. Schanulleke zelf zal ook aanwezig zijn en gaat graag op de foto met de bezoekers.

Iedereen is welkom!
De Fandag vindt plaats op zondag 14 april in MeetingDistrict aan de Blokhoeve 2a in Nieuwegein en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De Fandag wordt georganiseerd door De Fameuze Fanclub, al 32 jaar de officiële fanclub van Suske en Wiske. Leden ontvangen vier keer per jaar het tijdschrift Versus met nieuws en wetenswaardigheden over hun favoriete helden en een exclusief ledenbeeldje.

Leden van De Fameuze Fanclub betalen € 5,- voor de Fandag, niet-leden € 8,50. Voor kinderen tot 8 jaar is de toegang gratis. Een leuk gezinsuitje dus voor jonge en wat oudere stripliefhebbers.

Suske en Wiske

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren