Zomerse vertellingen in de buitenlucht Bij De Fortwachter in Jutphaas

Vertellers Jan en Edgar beoefenen sinds 2013 de kunst van het verhalen vertellen. Hun verhalen worden met passie voorgedragen uit hun hoofd en nemen de luisteraar mee naar onbekende werelden. En dan blijkt dat die soms oeroude verhalen wel degelijk nog iets te zeggen hebben over onze huidige maatschappij en de levens die we leiden.

verhalen

Deze zomer wandelen ze samen met musicus Jacqueline Koolwijk over Fort Jutphaas in samenwerking met ‘Bij de Fortwachter.’ Telkens komen ze uit op onverwachte plekjes waar u kunt luisteren naar hun zomerse verhalen. Zo is er het Indiaanse verhaal over de wind die graag wil trouwen, maar dan alleen met een vrouw die hem kan zien. Maar hoe kun je de wind zien? Uit de Griekse mythologie leren we dat het vroeger altijd zomer was, maar door een tragische gebeurtenis de seizoenen zijn ontstaan. En in een verhaal uit Ecuador wordt duidelijk waarom de zonnebloem altijd met de zon mee beweegt.

In het midden van de zomer vieren we zowel de feestdag van Sint-Jan (Johannes de Doper) als de zomerzonnewende. Het is een feest van blijheid en licht, maar ook van reflectie en afscheid. Het licht neemt weer in kracht af en de dagen worden korter. Sint-Jan riep dan ook de mensen op het oude los te laten en hun innerlijke houding te veranderen. Deze thema’s klinken door in onze verhalen.

Een enerverend programma vol natuurgeesten, ruziënde goden en tragische prinsen omlijst door de bezielende muziek van Jacqueline Koolwijk! Geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. De twee voorstelling worden gehouden op vrijdagavond 23 juni en zaterdagmiddag 1 juli aanstaande.

Datum voorstelling en kaarten
Op vrijdagavond 23 juni vanaf 18.30 uur is de inloop en start de vertellingen van 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Zaterdagmiddag 1 juli is de inloop vanaf 12.30 en start de vertellingen van 13.00 tot ongeveer 15.00 uur. Kaarten kosten € 15,00 p.p., betalen kan bij de kassa van Bij de Fortwachter, direct voorafgaand aan de voorstelling. Verzamelpunt is bij het Fortwachterhuisje op Fort Jutphaas 1 in Nieuwegein. Zodra u de brug over loopt, ziet u de rechterkant het Fortwachtershuisje al liggen.

Inschrijven
U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan ontdekken@bijdefortwachter.nl. Geef hierbij aan voor welke voorstelling u wilt komen en met hoeveel personen. Fijn als u ook uw telefoonnummer wilt vermelden, zodat de organisatie u kan bereiken als er kort voor de voorstelling nog nieuwe informatie is. U krijgt een e-mail ter bevestiging. Belangrijk: er kunnen maximaal 15 personen per voorstelling mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk