Zo schakel je de juiste incasso advocaat in

Lukt het niet om een groot bedrag te incasseren bij een debiteur? In sommige gevallen is het in dat geval aan te raden om een incasso advocaat in te schakelen. De juiste advocaat kiezen voor dit proces kan echter lastig zijn. Met de volgende tips wordt het makkelijker om de juiste keuze te maken.

Weet waarvoor je hulp inschakelt
Een belangrijke eerste stap is om goed duidelijk te krijgen waarvoor je hulp inschakelt. Het hangt namelijk sterk van de situatie af of de incasso advocaat de juiste keuze is. Er zijn bijvoorbeeld ook zaken die prima door een incassobureau of gerechtsdeurwaarder afgehandeld kunnen worden, zoals voor arbeidszaken en het ten uitvoer leggen van vonnissen. Zaken waarvoor wél de hulp van een incasso advocaat nodig is zijn onder meer het aanvragen van faillissement, het instellen van hoger beroep en het leggen van conservatoir beslag.

Verschillende sectoren, verschillende expertises
Er zijn diverse situaties te bedenken waarin het inschakelen van een incasso advocaat zinvol is. Het gaat dan niet alleen om niet-betalende klanten, maar ook bijvoorbeeld om huur of verhuur van een woning of bedrijfspand, transport of ondernemingsrecht. Op al deze terreinen bestaat verschillende wet- en regelgeving. Wanneer je een incasso advocaat wilt inschakelen is het daarom aan te raden om te zoeken naar een specialist op het terrein waar je vraagstuk speelt.

Als snelheid geboden is
Hoe sneller er actie wordt ondernomen, hoe groter de kans op het succesvol innen van een vordering. Wacht dus niet te lang met het inschakelen van professionele hulp. Een belangrijk voordeel van een incasso advocaat is dat deze sneller kan werken dan een gerechtsdeurwaarder, omdat zo’n advocaat meer rechtsmiddelen kan inzetten. Daarbij zal altijd in het oog worden gehouden dat geld en emoties niet los van elkaar bestaan. Incassozaken kunnen een grote impact hebben op alle partijen die erbij zijn betrokken. De juiste incasso advocaat zal dit aspect niet uit het oog verliezen, waardoor de kans op een succesvolle afhandeling wordt vergroot.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren