Zo krijg je de beste prijs voor je gebruikte auto

Een gebruikte auto verkopen vinden mensen vaak spannend. Er gaan immers nogal wat verhalen over bedrog, gestolen auto’s of een koper die op niet bepaald vriendelijke wijze verhaal komt halen omdat de auto niet aan zijn verwachtingen voldoet. Maar jij wilt je Mercedes verkopen en er gewoon een goede prijs voor krijgen. De vraagprijs bepalen kan soms ook nog best lastig zijn, bijvoorbeeld als het gaat om een auto met schade of een auto die vanwege gebreken niet meer door de APK komt. Maar ook dat soort auto’s kun je te koop aanbieden. Er zijn autosloperijen die schadeauto’s kopen voor de onderdelen.

Looping

Wat krijg ik voor mijn gebruikte auto?
Voor je gebruikte auto krijg je een prijs die past bij de leeftijd en de staat waarin de auto verkeert. Elke auto heeft een zogenaamde dagwaarde. Dit is de cataloguswaarde van de auto die wordt bepaald op basis van de nieuwprijs en de leeftijd. De uiteindelijke waarde kan afwijken als de auto goed of juist minder goed is onderhouden, of als er aanpassingen zijn gedaan die de auto meer waard maken, zoals het plaatsen van mooie velgen of een luxe interieur. Als je je auto aan een opkoper verkoopt, moet je er rekening mee houden dat je een lagere prijs krijgt dan wanneer je je auto inruilt bij een dealer. Een dealer verkoopt aan jou immers een nieuwe of gebruikte auto en daar stelt hij graag wat tegenover door meer te bieden voor je occasion.

Snel geld voor je oude auto
Er kan een situatie zijn waarin je zo snel mogelijk een auto wilt verkopen. Bijvoorbeeld bij het afhandelen van de erfenis van een overledene. Ook als je besluit te stoppen met autorijden wil je je auto snel verkopen, zodat je ook niet langer de verzekering en wegenbelasting hoeft te betalen. In dit soort gevallen kun je je auto aanbieden bij Looping. Je plaatst eenvoudig een advertentie met de gegevens en foto’s van de auto op de website. Vervolgens krijg je in de meeste gevallen binnen 24 uur een bod op je auto. Dit bod hoef je niet te accepteren, het is vrijblijvend. Maar als je akkoord gaat dan wordt de auto binnen enkele dagen bij je opgehaald en wordt voor het kenteken de vrijwaring geregeld. Vanaf dat moment ben je niet meer verantwoordelijk voor de auto en je krijgt ook direct het overeengekomen bedrag.

Wat als de auto schade heeft?
Als je een aanrijding krijgt met een oudere auto dan is hij al snel total loss. Dit is het geval als de kosten voor herstel van de schade hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Je krijgt dan hooguit de dagwaarde uitgekeerd van de verzekering, mits je allrisk bent verzekerd of de aanrijding niet jouw fout was. Je kunt er ook voor kiezen om je auto met schade te koop aan te bieden. Dit soort auto’s wordt gekocht door handelaren in auto-onderdelen. Zij halen de auto uit elkaar, de nog bruikbare onderdelen worden schoongemaakt en vervolgens te koop aangeboden. Hier kan goed winst mee worden gemaakt, dus autoslopers zijn doorgaans geïnteresseerd in dit soort auto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk