Zo entertain je jezelf in quarantaine

Heel veel mensen onder ons bevinden zich momenteel in quarantaine of moeten zichzelf zoveel mogelijk afzonderen. Dit betekent dat onze gebruikelijke vormen van entertainment momenteel niet op het menu staan.

Het goede nieuws is dat het internet tegenwoordig bol staat met meer opties voor sociale bijeenkomsten dan ooit tevoren. Denk maar aan gratis online concerten en manieren om een gemeenschapsgevoel te creëren. Hieronder volgen enkele manieren om je te vermaken als je de komende weken in quarantaine zit.

Stream een concert, opera of tv-show
Artiesten proberen tegenwoordig andere manieren te vinden om hun talenten te delen. Muziekartiesten zoals Pink, Keith Urban en John Legend streamen regelmatig live concerten op Instagram.

Rob Thomas van Matchbox Twenty, die ook een sessie streamde, tagde al een dozijn andere artiesten om hen aan te moedigen hetzelfde te doen. De Amerikaanse DJ Diplo organiseert regelmatig nachtelijke muziekstreams.

Bezoek digitaal een museum
Dankzij de moderne technologie kun je vandaag nog steeds een museum bezoeken, al moet je dit wel digitaal doen. Travel and Leisure heeft een lijst met 12 musea samengesteld die virtuele rondleidingen aanbieden. Je kunt bekende musea in het buitenland bekijken en sommige aquariums zoals het Monterey Bay Aquarium hebben webcams ingeschakeld zodat je nog steeds otters, vissen en pinguïns kunt bewonderen.

Ontdek nieuwe games
Ben je je PlayStation of Xbox even beu? Pak dan in plaats daarvan een ouderwets bordspel. Als je alleen bent, kun je aan de slag gaan met puzzels, kruiswoordraadsels of apps zoals TikTok. Tegenwoordig zijn ook kleurboeken voor volwassenen een echte rage aan het worden. Het houdt je hersenen bezig en het is verrassend rustgevend.

Google biedt een Play Pass aan en op Steam heb je ook een overvloed aan spelopties. Beschik jij over een uitstekende roulette tactiek? Neem dan zeker eens een kijkje in de vele online casino’s op het internet.

Leer schaken
Leren schaken heeft verschillende voordelen. Regelmatig spelen zorgt ervoor dat je vaardigheden ontwikkelt die ook van pas kunnen komen in andere gebieden van je leven. Je leert onder meer om je beter te concentreren, vooruit te plannen en probleemoplossend te denken. Leren schaken is vrij gemakkelijk, maar het beheersen ervan is een heel andere uitdaging.

Atleten spreken al lang over de mentale voordelen van schaken en hoe ze vertaald kunnen worden naar sport. Het zal je dan ook niet verbazen dat bekende sportpersoonlijkheden zoals Boris Becker, Usain bolt en Anthony Joshua grote schakers zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren