Zo de uitslagen van de verkiezingen

Twee dagen na de aanslag in de tram van Nieuwegein naar Utrecht is het verkiezingsdag. Een 21-jarige vrouw is hierbij zwaargewond geraakt. Vandaag mochten we naar de stembus voor de Provinciale Staten én voor de waterschappen. Wat is de invloed van de tragische gebeurtenissen van afgelopen maandag, hoe is de opkomst en wat wordt de uitslag? Vanavond zullen we de verkiezingsuitslagen volgen en u erover berichten, hier op De Digitale Stad Nieuwegein.

Over bijna een uur zullen de deuren sluiten van de stembureaus. Normaal is Nieuwegein één van de laatste die de cijfers naar buiten brengt. Maar dit jaar doet ze mee met het experiment ‘Centraal tellen van de stembiljetten’, dus de uitslag zal sneller binnen moeten komen.

Doel van het centraal tellen van stemmen is het telproces efficiënter, betrouwbaarder, transparanter en dus beter controleerbaar maken. Het kabinet bereidt een wetsvoorstel voor waarmee centraal tellen in de Kieswet wordt opgenomen. Het is daarom goed dat zoveel mogelijk gemeenten (verdere) ervaring opdoen met centraal tellen.

Hoe was de uitslag voor het Waterschap in 2015. Dat leest u hier. Klik hier voor alle uitslagen in 2015.

Heeft u leuke ervaringen over de verkiezingsdag? Dan horen wij ze graag. Onze redactie zit vanaf nu klaar. Foto’s, verhalen, laat het ons weten. Dat kan vanaf nu via redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren