Nieuwegeinse 21 jaar zwaargewond bij aanslag in tram

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag laten weten dat bij het schietincident van maandag 18 maart jl. ook een Nieuwegeinse vrouw van 21 jaar zwaar gewond is geraakt. Naast de vrouw uit Nieuwegein zijn ook een man van 74 jaar uit De Meern en een vrouw 20 jaar uit Utrecht zwaar gewond opgenomen in het ziekenhuis. Bij het incident zijn drie personen omgekomen. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 49 en 28 jaar uit Utrecht. In de hectiek na het schieten raakten eveneens, voor zover bekend, vier mensen lichtgewond doordat zij bijvoorbeeld kwamen te vallen.

Uit het onderzoek naar het schietincident in de tram van Nieuwegein naar Utrecht is tot nu toe geen enkele relatie naar voren gekomen tussen de hoofdverdachte en de slachtoffers. Het OM houdt ernstig rekening met een terroristisch motief. “Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe. Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht” aldus het OM.

De 37-jarige Gökemen Tanis uit Utrecht is de hoofdverdachte in de zaak. Hij kon worden aangehouden in een woning aan de Oudenoord. Tijdens zijn aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen. Naast Gökemen Tanis waren ook twee andere personen aangehouden. Zij zijn broers (23 en 27 jaar) van elkaar maar zijn dinsdagavond, na de aanhouding van een 40-jarige Utrechter op vrije voeten gesteld.

Medewerkers van de Technische en Forensische Recherche aan het werk bij de tram

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren