De definitieve uitslagen verkiezingen 2015

Maandag 23 maart heeft het Centraal Stembureau de definitieve uitslagen van de Provinciale Staten- en de Waterschapsverkiezingen bekend gemaakt.

Over de Provinciale Staten: Het politieke landschap blijft wat betreft de partijen ongewijzigd. Alle huidige partijen blijven zitting houden in de Provinciale Staten van Utrecht. Partijen die de koplopers volgen zijn CDA met 6 zetels, PvdA met 5 zetels en de PVV, GroenLinks en de SP behalen alle drie 4 zetels. ChristenUnie behaalt 3 zetels, SGP en PvdD twee en 50-PLUS behoudt de ene zetel. Geen van de vier nieuwe partijen: Provincie@Inwonersbelangen, Vrijzinnige Partij, Libertarische Partij en Jezus Leeft, heeft voldoende stemmen behaald voor een zetel. Klik hier voor de uitkomsten voor de Provinciale Staten.

Over het Waterschap: De partijen Water Natuurlijk, VVD en Partij voor de Dieren behaalden elk één restzetel. Veertien kandidaten behaalden individueel genoeg stemmen om op eigen kracht rechtstreeks in het algemeen bestuur te worden gekozen; afgezien van de lijsttrekkers waren dit vijf kandidaten. Voor de partijen PvdA en Partij voor de Dieren betekende dit een afwijking van de volgorde van de kandidatenlijst. Jikke Balkema van de PvdA en Barbara van Genne van de Partij voor de Dieren kregen de voorkeur van de kiezers boven hoger op de lijst geplaatste kandidaten, die anders op grond van de behaalde zetelaantallen van hun partijen wel zouden zijn verkozen. Klik hier voor de uitkomsten voor het Waterschap.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren