Zevenstar Speciaal Bier Festival was een succes

Afgelopen zaterdag werd in Buurtplein Batau aan de Dukatenburg 1 in Nieuwegein het eerste Zevenstar Speciaal Bier Festival gehouden. Zevenstar Bier presenteerde daar Zevenstar Blond, Schavuit en speciaal voor de herinnering aan de brand 250 jaar geleden van de toenmalige Zevenstar Brouwerij uit Jutphaas Zevenstar Bluswater. Naast Zevenstar waren een achttal streekgebonden brouwers op het festival aanwezig, waaronder Brouwerij Ducaat, BorrelNoot, Klein Duimpje, Boegbeeld, Het Licht, de Koperen Kat en de Blauwe IJsbeer.

De Nieuwegeinse thuisbrouwers van Zevenstar gaven een demonstratie en brouwden in een originele koperen- en in een zogenaamde huis tuin en keuken installatie hun bier voor het publiek. De vereniging van bierartikelen verzamelaars was met twee stands aanwezig en lieten zien wat zoal verzameld kan worden op biergebied. De bezoekers van het festival konden een rijk gesorteerd speciaal bier proeven. Waarbij het Zevenstar Schavuit en de Klapschaats van de Blauwe IJsbeer wel heel erg in de smaak vielen.

Namens de gemeente Nieuwegein bezocht wethouder Johan Gadella het festival. Hij bracht tijdens het proeven van het Zevenstar Bluswater in herinnering dat het toch bijzonder was, dat Zevenstar 250 jaar na de brand weer in Nieuwegein verkrijgbaar is.

Het speciaal voor de gelegenheid éénmalig uitgebrachte Zevenstar Bluswater had dan ook goede aftrek. Slechts een kleine hoeveelheid van dit speciaal bier is nu nog te verkrijgen in de Nieuwegeinse slijterijen. ‘Er kan terug gekeken worden op een zeer geslaagd Zevenstar Speciaal Bier Festival wat zeker voor herhaling vatbaar’ aldus Rob Koerse van Zevenstar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren