Zes dingen die jij waarschijnlijk nog niet over jezelf wist

Hoewel je jezelf inmiddels vast wel hebt leren kennen, zijn er toch nog een aantal dingen die je gegarandeerd niet over jezelf wist. Dat je iedere nacht een centimeter groeit bijvoorbeeld, of dat specifieke elementen van invloed kunnen zijn op jouw lichaam en leven. Een mooi moment om wat meer over jezelf te leren!

1. Elementen zoals water hebben invloed op je leven
De bekende liefdeshoroscoop ken je vast wel: deze wordt gebaseerd op je sterrenbeeld in de Westerse astrologie. Maar ben je ook bekend met de Chinese horoscoop, gebaseerd op de Chinese astrologie? Ieder Chinees sterrenbeeld wordt beïnvloedt door specifieke elementen en planeten. Door deze elementen meer in je leven te plaatsen (een watervalletje in je tuin bijvoorbeeld) kun je jezelf beter voelen!

2. Je groeit iedere nacht
Geloof het of niet, maar je groeit iedere nacht 1 tot 3 centimeter vanaf het moment dat je naar bed ging. Hoe? Dit komt door de decompressie van je ruggenwervels en kraakbeen. Overdag wordt ons lichaam door de zwaartekracht langzaam in elkaar gedrukt, en ‘s nachts rek je jezelf weer uit!

3. Je ogen zijn beter dan je denkt
Wist je dat je een kaars op wel 40 kilometer kunt zien vallen? Je ogen zijn namelijk super gevoelig: zo gevoelig dat je een kaars op zo’n 40 kilometer afstand zou kunnen zien vallen. Als de aarde plat zou zijn, dat dan weer wel.

4. Je hersenen werken ‘s nachts het meest
Onze hersenen zijn ‘s nachts actiever dan overdag. Wanneer jij denkt dat je hersenen overdag hard aan het werk zijn, blijkt uit onderzoeken dat de hersenen juist ‘s nachts meer activiteit vertonen.

5. Je kunt een scheermesje oplossen in je maagzuur
Je zult het liever niet willen proberen, maar jouw maagzuur is sterk en zuur genoeg om een scheermesje op te lossen. Je maagzuur is zelfs zo zuur dat het de maag zelf op zou kunnen lossen. Gelukkig heeft ons lichaam daar wat voorzorgsmaatregelen voor getroffen.

6. Je kunt het verschil tussen koud en warm water horen
Misschien heb je het al ooit eens opgemerkt: je oren zijn zo gevoelig dat ze het verschil tussen koud en warm water kunnen horen. Dit heeft te maken met de ‘stroperigheid’ van het water: vergelijkbaar met honing. Koude honing is hard en valt harder in een glas dan warme honing. Dit is hetzelfde met water – probeer het maar eens uit!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren