Zelf ijzer smeden op de Museumwerf

Zondag 3 juni wordt het ijzer gesmeed als het heet is in Nieuwegein. De smidse van de Museumwerf Vreeswijk wordt opgestookt en onder leiding van een ervaren smid worden demonstraties gegeven in het ambachtelijke smeden. Het traditionele smeden is een ambacht waarbij besluitvaardigheid, inzicht en concentratie vereist zijn. Het publiek kan op deze themazondag zelf ook onder begeleiding werken aan het vormen van smeltend metaal en zo beleven hoe het is om met dit materiaal te werken: een unieke kans!

De scheepswerf aan de Wierselaan in Vreeswijk, met historische schepen en metaalwerkplaatsen, is een sfeervolle omgeving voor een kennismaking met het smeden. Op deze plek wordt al generaties gewerkt aan bouwen, conserveren en restaureren van schepen waarbij het smeden een essentieel ambacht vormde voor de binnenscheepvaart. Paulus van de Jagt verzorgt de demonstraties. Hij is ambachtelijk restauratiesmid met een warm hart voor historische schepen. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van beginners én gevorderden, dus iedereen die eens een poging tot smeden wil wagen is van harte welkom.

Gedurende het zomerse seizoen houdt de Museumwerf Vreeswijk iedere eerste zondagmiddag van de maand ‘Themazondag.’ Het is een kleinschalig evenement waarbij verschillende thema’s aan bod komen die iets te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn! De entree bedraagt – net als op de overige dagen – € 2,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Het Theehuys is open tijdens de themazondagen en uiteraard zijn de exposities te bezichtigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!