Zeecontainers op de A.C. Verhoefweg

Op maandag 27 november zet aannemer Roseboom vanaf 21.00 uur zeecontainers op de A.C. Verhoefweg. De containers worden naast het rode gebouw aan de Zadelstede op één rijstrook gezet. De A.C. Verhoefweg blijft bereikbaar. Het verkeer moet er tijdelijk langzamer rijden, omdat er minder rijstroken beschikbaar zijn. Dit zal ongeveer 8 weken duren.

City

Foto: City Nieuwegein.nl

Waarom zeecontainers op de weg?
De muur van containers moet ervoor zorgen dat er geen puin van de sloop van het rode gebouw de weg op kan schieten. Ook is deze muur een goede scheiding tussen het werkterrein en de A.C. Verhoefweg.

Veiligheid voorop bij de sloop van het rode gebouw aan de Zadelstede. Bouw CityPromenade gaat door op de zaterdagen en het hoogste punt van CityPromenade in zicht.

Zoals het doek dat nu nog op het rode gebouw hangt aangeeft, werkt Nieuwegein in City ‘Van een binnenstad op de schop, naar een duurzame stad aan de top.’ De Pionier, zoals het rode gebouw heet, maakt plaats voor de nieuwbouw die ‘Common Ground’ gaat heten. Dit is onderdeel van de vernieuwing van City Nieuwegein. Daar bouwt Nieuwegein aan een duurzame, leefbare en bruisende binnenstad.

Werkzaamheden bij CityPromenade op zaterdag
Aannemer Koopmans bouwt aan CityPromenade. Tot eind januari 2024 werkt Koopmans op zaterdag door. Op de zaterdagen wordt bouwmateriaal aangevoerd. De gebouwen worden steeds groter, waardoor het aanvoeren van materiaal lastiger wordt. Het materiaal moet met de kraan naar de juiste plek verplaatst worden. Voor de veiligheid gebeurt dit op dagen dat er minder ander werk op het bouwterrein wordt uitgevoerd.

CityPromenade

Op zaterdag mag er tussen 07.00 en 19.00 uur gewerkt worden. Meestal wordt het werk tussen 8.00 en 16.00 uur gedaan.

Viering hoogste punt CityPromenade
Het hoogste punt van CityPromenade is in zicht. Een mijlpaal in de vernieuwing van City. Maar zeker voor de harde werkers van de bouw en daarom een mooi moment om ze in het zonnetje te zetten. Dit hoogste punt wordt door de bouwers gevierd op 6 december.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk