Nieuwegeiner opgepakt na levensgevaarlijke achtervolging

De politie heeft woensdagavond 5 augustus j.l. na een gevaarlijke achtervolging een man uit Nieuwegein opgepakt die nog een celstraf van 120 dagen had openstaan en werd gezocht omdat hij zijn schorsende voorwaarden had geschonden.

De 27-jarige automobilist kreeg woensdagavond rond 20.35 uur een stopteken van een onopvallende politieauto (zonder striping) op de A2. Hij volgde de agenten tot aan de afrit Nieuwegein-Zuid, maar ging er daarna vandoor. Er volgde een achtervolging op hoge snelheid over de A2, waarbij de man afsneed, rechts inhaalde en bij Vianen zelfs tegen het verkeer inreed.

Pas toen de politie op de A15 hulp kreeg van een automobilist, kon de snelheidsduivel worden klemgereden. De Nieuwegeiner had geen rijbewijs en nog een celstraf openstaan. Ook de passagier uit Utrecht is opgepakt. De politie heeft tegen de man aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren