Zangeres Maan met de Liedjesmobiel in Nieuwegein

De Liedjesfabriek, een stichting die zieke kinderen door muziek een flinke steun in de rug wil geven, werd onlangs bij haar goede werk in Nieuwegein bijgestaan door de winnares van The Voice of Holland, Maan.

De zangeres kwam afgelopen week speciaal naar Nieuwegein om daar de zieke tweelingzusjes Myrthe en Sophie op hun school in Galecop te verassen. Zangeres Maan kwam mee met de ‘Liedjesmobiel’: een camper die is uitgerust met studiofaciliteiten en instrumenten om kinderen thuis of op locatie een muzikale oppepper te geven.

Maan vertelt: “Voor mij is het heel van zelfsprekend dat ik elke dag muziek kan maken. Maar er zijn ook mensen met een passie voor muziek die er wegens ziekte niet mee bezig kunnen zijn. Zoals Myrthe en Sophie. Daarom hoop ik dat ik ze een dag vol plezier heb kunnen geven.”

Myrthe en Sophie schreven samen met de muzikanten van de Liedjesfabriek een liedje over hun relatie: soms zijn ze de beste vriendinnen, soms katten ze naar elkaar, maar ze zullen er altijd voor elkaar zijn. Op hun familie kunnen ze altijd rekenen. Ook zwijmelen ze in het liedje samen over de inmiddels opgeheven Nederlandse boyband B-Brave.

Maan was weer zeer enthousiast over de Liedjesfabriek, waarvoor ze eerder dit jaar ook al tijdens een benefietdiner gezongen had: “We hebben een super tof lied gemaakt in de Liedjesmobiel en het was een heel gezellige dag. De meiden waren écht even helemaal weg van het ziekenhuis, de dokters en school en hadden een gezellige tijd met elkaar. Ik vind de Liedjesfabriek geweldig; écht een heel goed initiatief.”

De Liedjesfabriek
Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met mobiele opnameapparatuur komen muzikanten aan het ziekenhuisbed of bij kinderen thuis. De kinderen kiezen zelf een onderwerp en hun favoriete muziekstijl. Ze schrijven een tekst en zingen of rappen deze in. Hierdoor staan ze op een positieve manier in het middelpunt en krijgen ze een podium om hun verhaal te vertellen of te zingen. De Liedjesfabriek zorgt voor een professionele opname en een eigen videoclip. Een blijvende herinnering waar ze apetrots op zijn.

Foto’s: De Liedjesfabriek

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren