Workshops voor jongeren in de Ruilfabriek met Project IJzersterk

Op 11, 18 en 25 maart van 15.45 uur tot 17.00 uur worden er door Project IJzersterk, in de net geopende Ruilfabriek Conceptstore op het Plein 114 op winkelcentrum Cityplaza, diverse creatieve workshops georganiseerd. De workshops zijn er voor jongeren tussen 9 en 16 jaar. De kosten voor deelname zijn 30,- euro voor drie sessies. Kinderen met Nieuwegein-Pas krijgen 50% korting. 

Vrijwel iedereen gebruikt taal, vaak op een functionele manier. Taal is echter ook een uitlaatklep voor het hart. Met de stem als instrument kunnen spontane klanken, poëzie en ritme ontstaan. In de workshop leggen we ratio en logica even het zwijgen op, en we laten onze creativiteit aan het woord. Onzekerheid wordt overwonnen, hartenkreten weken los en dat lucht op.

Jongeren kunnen onzeker zijn over actuele thema’s, deze worden tijdens de workshop besproken door creatieve middelen. Denk aan kunstvormen, dans expressie, rap, spoken word en creatief schrijven. De kinderen en jongeren ondervinden een nieuwe manier van bewegen, zichzelf uiten en hun gedachtes bespreekbaar maken.

Over Project IJzersterk
Ayse Nur Salli is afgestudeerd aan de docent dans opleiding in Amsterdam en werkzaam als docent, choreograaf en performer. Kunst gaat Ayse om het verbinden en delen. Haar motto is ‘Kom achter je nieuwe ontdekkingen over jezelf en leer jezelf kennen en uiten’.

Serena is een echte Wordsmid en op vroege leeftijd begonnen met het schrijven van verhalen en het maken van muziek. Zij beoefent zelf de kunst van gedichten en spoken word. Deze staan bij Serena altijd op de voorgronden zijn haar grote passie. Vanuit haar professie als herstelcoach implementeert Serena tijdens het begeleiden van jongeren en ouderen creatieve werkvormen. ‘De interactie met de jeugd is voor mij al Kunst An Sich.”

Voor wie is deze workshop geschikt?
Voor alle jongeren van 9 tot 16 jaar. De jongeren worden in hun eigen leeftijdsgroep ingedeeld. De onderwerpen worden op een gepaste manier geïmplementeerd. De workshops hebben een terugkerend patroon.

Aanmelden
Voor meer informatie loop binnen bij De Ruilfabriek Conceptstore. Voor aanmelden kun je een mail sturen naar project-ijzersterk@hotmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren