De Ruilfabriek Conceptstore geopend op Cityplaza

Zondag 1 maart heeft de Stichting de Ruilfabriek haar deuren op winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein geopend. De winkel, op het Plein 114 bovenaan de roltrappen (boven Rituals), moet een hotspot worden waar lifestyle, fashion, workshops, ideeën en duurzaamheid samen gaan komen. Wethouder Jan Kuiper heeft de winkel, die ontstaan uit een samenwerking van 120 vrouwelijke ondernemers, geopend. In de Ruilfabriek zal kennis, ervaring en plezier geruild worden en geven de medewerkers, vrijwilligers én ondernemers een plek om hun ontwikkeling te vergroten.

Op de planken en rekken van de winkel zijn veel verschillende producten te vinden, van zonnebrillen tot verse thee en van tassen tot spijkerjasjes. Toch hebben de producten meer met elkaar gemeen dan je zou denken. De ondernemers achter de producten zijn vaak nog maar net begonnen.

In de Ruilfabriek is er ruimte om een workshop te volgen of te geven en zullen er regelmatig bijeenkomsten worden georganiseerd. Denk aan NL DOET, Internationale vrouwendag en een jongeren Vintage Sale. ‘Zo ontstaat er een mooie ontmoetingsplaats in het hartje van Nieuwegein’ laat oprichtster Ilja Jansen onze redactie weten.

Ilja Jansen links met wethouder Jan Kuiper in het midden en rechts Mylene & Rosanne!

Het doel is om ondernemers aan elkaar te verbinden. “Het is een plek waar ze zich kunnen laten zien, zichzelf kunnen promoten en ontwikkelen”, vertelt Jansen. “Wat is er nou mooier dan dit midden in het winkelcentrum te doen?”

Veel producten in de conceptstore zijn handgemaakt en duurzaam. Zo worden er versierde tweedehands spijkerjasjes verkocht en worden ‘verweesde’ oorbellen weer tot nieuwe sierraden gemaakt. “Heel veel producten krijgen een tweede leven”, vertelt Arjanne de Vries, de manager van het winkelcentrum.

Mede daarom is Nieuwegein heel blij met de komst van de winkel naar Cityplaza. “Het is een winkel met warmte en met liefde gebouw. Het is uniek. Het is fantastisch”, reageert wethouder Jan Kuiper. “Het is een hele grote kans voor ondernemers om zich verder te ontwikkelen.”

Met dank aan onze samenwerkingspartner: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren