Portret van de week: ‘Wie organiseert daar een heus Ruil Event in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Ilja Jansen.

Arend Bloemink: ‘Het Portret van déze Week bewoont een prachtig huis, met uitzicht op en over het Merwedekanaal. Een huis met mogelijkheden. En daar maakt Ilja, zij is het Portret, op bijzondere wijze gebruik van. Regelmatig organiseert zij een Ruil Event. Een Event gericht op het ruilen van kleding. En daarvan wordt door velen dankbaar gebruik gemaakt.’

‘Ilja heeft nu bedacht dat het volgende Ruil Event een ándere, een voor Nieuwegein en Nederland geheel nieuwe en dus unieke, invulling gaat krijgen. Een invulling waarvoor, nu het plannetje handen en voeten begint te krijgen, een enorme belangstelling blijkt te bestaan… Dat wordt nog wat, daar in Jutphaas, in februari, bij De Ruilfabriek (want zo heet het Event)!’

Maak middels de antwoorden die Ilja Jansen op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader met haar, haar nieuwste Ruilfabriek Event en met hoe zij over Nieuwegein denkt kennis.

Wie ben je ?
Ik ben Ilja Jansen, geboren in Roosendaal, maar woon sinds mijn zesde jaar in Nieuwegein. Tussendoor heb ik nog even in IJsselstein gewoond, maar toen er een mooie plek in Jutphaas vrij kwam hebben we deze kans genomen en zijn we teruggekomen naar Nieuwegein. Daar wonen we nu al meer dan 11 jaar met heel veel woonplezier.

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik werk als Beleidsmedewerker ICT bij Stichting De Kindertelefoon in Utrecht. Een mooie baan waarbij ik verantwoordelijk ben voor alle ICT aangelegenheden. Daarnaast maak ik woon accessoires en geef ik workshops bij Blonde Krullen Home deco. Een of twee keer per jaar organiseer ik via het concept van De Ruilfabriek een groot Ruil Event. Meestal gaat dat om kleding maar in februari organiseer ik voor het eerst in Nederland een uniek concept met het ruilen van woonaccessoires.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
Ik woon sinds ik zes jaar ben in Nieuwegein, van mijn 20e tot 30e heb ik in IJsselstein gewoond. Daarna zijn wij teruggekomen in een van de prachtigste stukjes van Nieuwegein, Jutphaas. In ons huis uit 1922 met uitzicht op het Merwedekanaal kan ik me geen groter woongenoot wensen.

Wat vind je van Nieuwegein ?
Vroeger trok mijn aandacht veel meer naar IJsselstein, vanwege de oude stadskern en de activiteiten. Maar tegenwoordig is Nieuwegein veel actiever, cultureler en heeft meer uitstraling. Ook de aankleding, uitbreiding en activiteiten van Cityplaza maken een mooie groei. Als je de juiste plekken ontdekt in Nieuwegein, als Rond het Fort, Vreeswijk, Jutphaas en bijvoorbeeld richting de Uiterwaarden gaat, zie je genoeg authentieke en mooie dingen terug.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Ik denk dat Nieuwegein de twee oudste stadskernen Vreeswijk en Jutphaas meer moet gaan uitbreiden. Met activiteiten, mooie winkels en eetgelegenheden. Langzamerhand verdwijnen de jaarmarkten evenementen en eetgelegenheden richting Cityplaza maar juist de oude kernen kunnen hier een goede opleving aan krijgen. Investering in mooie verlichting in Jutphaas tijdens de feestdagen bijvoorbeeld. Zo kunnen we oud en nieuw Nieuwegein goed met elkaar combineren en Nieuwegein niet meer als een slaapstad op de kaart zetten, maar als een mooie plaats om in te wonen en leven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren