Regionale klachtencommissie woningcorporaties

Huurders van woningcorporaties uit de regio Utrecht kunnen vanaf 1 september met klachten terecht bij een regionale commissie als ze vastlopen bij hun corporatie. De Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht (KWRU) start met Mitros, Viveste, Jutphaas Wonen en WBV Lopik. Later sluiten meer woningcorporaties uit de regio Utrecht aan bij de KWRU.

Huurders of ex-huurders van de aangesloten corporaties die zich persoonlijk benadeeld voelen door één van de corporaties en er met de corporatie niet meer uitkomen, kunnen de regionale klachtencommissie om een onpartijdig oordeel vragen. Eerst moet dan wel de corporatie in staat gesteld worden om de klacht op te lossen. Lukt dat niet of onvoldoende, dan kunnen huurders de stap maken naar de KWRU.

De deelnemende corporaties vinden het belangrijk dat de nieuwe commissie laagdrempelig is. ‘Geen enkele zaak wordt alleen schriftelijk afgedaan. Altijd worden beide partijen gehoord. Regelmatig is er ook een thuisbezoek om zo een goed beeld te krijgen van de situatie. Waar het vaak om gaat is dat tussen huurders en verhuurders het gesprek weer op gang komt en dat het vertrouwen tussen hen wordt hersteld’, zegt Henk Rawee, voorzitter van de KWRU .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren