Workshops over Maatschappelijke Stage

De stagemakelaars van ‘MaS Nieuwegein, Vianen en IJsselstein’ organiseren workshops voor (vrijwilligers) organisaties en (sport) verenigingen. Op dinsdag 5 maart de workshop:”Het inrichten van de organisatie op MaS” en op dinsdag 12 maart de workshop: “Omgaan met en begeleiden van jongeren tijdens hun MaS”. Beide avonden worden gehouden van 19.30 tot 22.00 uur in het Stadshuis van Nieuwegein. Alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs doen maatschappelijke stage. Tijdens deze ‘MaS’ ervaren zij, door het doen van vrijwilligerswerk, wat het betekent om iets voor een ander te doen. Organisaties kunnen om verschillende redenen gaan werken met MaSleerlingen. Denk daarbij aan het verbeteren van je imago, puur ‘ helpende handen’ , Maatschappelijk Betrokken Ondernemen enz, enz.

Maar hoe kunnen organisaties die werken met vrijwilligers hun organisatie inrichten op MaS en hoe zorgen zij voor een passend activiteitenaanbod? De workshops zijn bedoeld voor organisaties die al met MaSleerlingen aan de slag zijn gegaan en voor organisaties die dat nog niet doen. Tijdens de workshop Het inrichten van de organisatie op MaS” op 5 maart staan we stil bij het inrichten van je organisatie op MaS. Waar moet je aan denken, wat zijn de randvoorwaarden, hoe creëer je voldoende draagvlak binnen de organisatie, hoe maak je je collega’s enthousiast.

De vervolgstap komt aan de orde tijdens de workshop “Omgaan met en begeleiden van jongeren tijdens hun MaS” op 12 maart. Veel organisaties, instanties en verenigingen vragen zich af hoe zij jongeren moeten begeleiden. Want hoe spreek je jongeren aan en wat spreekt hun aan? Hoe ga je aan de slag als je voor een groep staat en hoe ga je om met de typische vormen van pubergedrag? Maar vooral hoe behoud je een leerling als vrijwilliger voor je organisatie? (Verzilvering)

Organisaties kunnen zich voor beide workshops aanmelden tot maandag 4 maart.Deelname aan deze workshops is gratis (max. 2 deelnemers per organisatie). Aanmelden kan door een mail te sturen naar mas@movactor.nl of te bellen met Annemieke van Lieshout (stagemakelaar) via 06-43368439. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk