Drie minderjarige meisjes bestelen hoogbejaarde

Drie minderjarige meisjes (14, 15 en 16 jaar) afkomstig uit Nieuwegein zijn woensdagmiddag 11 mei aangehouden nadat zij in Tuindorp-Oost in Utrecht een bejaarde vrouw hadden bestolen van een aanzienlijk bedrag. Omstreeks 14.35 uur kreeg de politie een melding dat een 88-jarige bewoonster van de Eykmanlaan was bestolen. Twee meisjes hadden aangebeld bij haar woning met het verhaal dat ze voor school een interview moesten afnemen over de Tweede Wereldoorlog. De vrouw liet de twee meisjes binnen. Eén van hen hield haar aan de praat in de keuken, de ander keek rond in het huis. Vermoedelijk is toen een derde meisje binnen gelaten.

Na een kwartier was het interview afgelopen en vertrokken de twee interviewsters. De bewoonster ontdekte meteen dat zij slachtoffer was geworden van een babbeltruc en ging achter de daders aan. Daarbij kreeg zij de hulp van twee langsrijdende bouwvakkers. Die slaagden erin het derde meisje even verderop aan te houden. Zij bleek in bezit van het geld van de vrouw. De twee andere meisjes konden even later door de politie worden aangehouden op de Prof. Jordanlaan.

De meisjes zijn overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Hun ouders zijn ingelicht. De politie stelt nader onderzoek in, ook naar eventuele andere babbeltrucs in de omgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk