Wordt ‘Wereldkeuken’ beste buurtinitiatief van Nederland?

Zaterdag 5 september aanstaande om 16.00 uur is het zover. Dan vindt de uitreiking van de Kern met Pit finale online plaats tijdens het ‘We doen het samen! Festival.’ Alle twaalf provinciale trofeewinnaars wachten thuis in spanning af tijdens de live-uitzending van de Kern met Pit finale. Annemarie Jorritsma, voorzitter van KNHM foundation, gaat die dag op pad om de felbegeerde Gouden Pit en een bedrag van 3.000 euro aan het winnende buurtinitiatief te overhandigen.

Dorpshuis Vreeswijk, met het initiatief ‘Wereldkeuken’ is een van de kanshebbers, want in januari dit jaar werd ‘Wereldkeuken’ van Dorpshuis Vreeswijk het beste buurtinitiatief in de Provincie Utrecht.

Vanwege de huidige Coronamaatregelen vindt het ‘We doen het samen! Festival’ en de ‘Kern met Pit’  finale dit jaar online plaats. De uitreiking van de eerste (Gouden Pit), tweede (Zilveren Pit) en derde (Bronzen Pit) prijs is vanaf 16.00 uur live te volgen tijdens de online uitzending op deze website.

Volg de spannende dag van de trofeewinnaars en de tocht van Annemarie Jorritsma naar het winnende project via social media: #kernmetpit en #waarisannemarie.

12 Finalisten
Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: iedereen met een goed idee voor zijn buurt kan meedoen aan Kern met Pit. Het afgelopen jaar hebben 120 bewonersgroepen zich hard gemaakt om hun leefomgeving te verbeteren. En dat is ze gelukt. Aanstaande zaterdag strijden de 12 provinciale trofeewinnaars tegen elkaar om de Gouden Pit. Van het realiseren van een buurtmusical en een voedselpark tot een bijenschool en kookworkshops voor jongeren: alle finalisten hebben hun droom voor hun buurt waargemaakt!

Een boost voor buurtprojecten
Sinds de start van Kern met Pit ruim 40 jaar geleden zijn er ruim 4200 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente. Kern met Pit stimuleert zo de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren