‘Wereldkeuken’ van Dorpshuis Vreeswijk beste buurtinitiatief in de Provincie Utrecht

Vandaag vonden er in heel Nederland feestelijke startbijeenkomsten plaats voor de Kern met Pit.  128 nieuwe projecten kregen eerder al het startschot om aan de slag te gaan en 12 afgeronde projecten maakten vandaag in Utrecht kans op de Kern met Pit Trofee.

In de provincie Utrecht is het project ‘Wereldkeuken’ van Dorpshuis Vreeswijk tot winnaar uitgeroepen. Hiermee dingt het buurtinitatief uit Nieuwegein mee naar de Gouden Pit die zal worden gehouden op 28 maart aanstaande tijdens het ‘We doen het Samen! Festival’ in Amersfoort.

Het winnende project uit Nieuwegein zet in op het stimuleren van contact tussen jongeren van 10 tot 14 jaar en volwassenen van alle achtergronden door in de buurt samen te koken. Gedeputeerde Hanke Bruins Slot was jurylid en heeft de prijs uitgereikt. De landelijke winnaar maakt kans op 3.000 euro. Vandaag sleepte het initiatief uit Nieuwegein, behalve de Kern met Pit Trofee, al 1.500 euro binnen.

Droom voor de buurt
Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: iedereen met een goed idee voor zijn buurt kon meedoen. Voor 2020 hebben 140 buurtprojecten zich aangemeld om binnen een jaar hun droom te realiseren. De projecten variëren van een belevingstuin voor ouderen en een skateplek voor jongeren tot een dorpsontmoetingsplek met bankjes en het organiseren van een benefietconcert.

Een boost voor buurtprojecten
Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn er ruim 5000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente.

Kern met Pit stimuleert zo de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Het team achter de ‘Wereldkeuken’ in Dorpshuis Vreeswijk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren