Mandaat afhandeling vervoervergoeding leerlingen

In de Verordening ‘leerlingenvervoer gemeente Nieuwegein 2002’ zijn bepalingen opgenomen over het vervoer van de leerlingen (van basisscholen, speciale scholen voor basisonderwijs, scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en scholen voor speciaal voortgezet onderwijs).

Burgemeester en wethouders kunnen een vergoeding toekennen op basis van de kosten van vervoer per fiets, van de kosten van openbaar vervoer of op basis van de kosten van aangepast vervoer. In bijzondere gevallen vergoeden zij tevens de kosten van vervoer ten behoeve van een begeleider. Gezien het grote aantal aanvragen dat jaarlijks moet worden afgehandeld en de specifieke kennis die hiervoor nodig is, ligt het niet voor de hand dat burgemeester en wethouders deze aanvragen zelf behandelen.

Een dergelijke werkwijze is niet slagvaardig genoeg en sluit bovendien niet aan bij de praktijk. Een formeel mandaatbesluit ontbrak echter gedeeltelijk. Het college heeft nu besloten om het hoofd van de afdeling samenlevingsvoorzieningen de bevoegdheid te geven om de aanvragen af te handelen en de brieven te tekenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk