Wie wordt de “MasterChef” van ROC Midden Nederland?

Zaterdag 20 januari is het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de “MasterChef” kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gaan met elkaar de strijd aan op de Newtonbaan in Nieuwegein volgens het Black Box principe. Iedere student krijgt een box met verschillende ingrediënten waarmee ze een hoofdgerecht voor de lunch moeten maken. Na het onthullen van de ingrediënten mogen de koks 15 minuten met de leermeester van hun bedrijf overleggen. Daarna hebben ze twee uur de tijd om het gerecht te bereiden. Een deskundige jury bestaande uit alumni Gertjan Bausch, chef-kok Restaurant Le Bon’ Apart Gorinchem, Faruk Ertana , sous-chef Van der Valk Utrecht en Frank Opperhuizen, chef-kok De Olifant Breukelen, beoordelen de gerechten. De winnaar krijgt een professionele messenset en mag in november als schoolkampioen van het College meedoen aan de Skills Heroes vakwedstrijd Koken. Bezoekers van de Open Dag kunnen met de koks meekijken in de keuken.

Deelnemende studenten en hun leerbedrijf
De dertien studenten, die hun leerbedrijf en hun leermeester gaan vertegenwoordigen bij deze kookwedstrijd zijn: Raquel Claver (Okura Amsterdam), Cherif Zaghli (Restaurant Luc Utrecht), Jessica Fonville, Ineke Balk, Berkay Akdeniz en Jordi Elgeti (allen Van der Valk Utrecht), Bas Stark (Restaurant ‘t Amsterdammertje Loenen aan de Vecht), Rijan Berendsen en Bart Stooker (Hermitage Zeist), Jaimy Kunst (Restaurant Op Buuren Maarsen), Joris van den Broek (The Street Food Club Utrecht), Bas de Graauw (Bistronoom Woerden) en Nigel Nijzink (Hagenouw eten en drinken Utrecht)

Horeca vakwedstrijden
Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland, naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap. Studenten van het Facility, Horeca & Travel College doen al jaren mee aan vakwedstrijden, zoals Skills Heroes, Durf te koken/HorecaFair en Miele Future Talents Zij hebben zowel nationaal als internationaal diverse prijzen en medailles in de wacht gesleept. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden.

Facility, Horeca & Travel College
Het Facility, Horeca & Travel College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Facility, Horeca & Travel College worden studenten opgeleid voor het koksvak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme. Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren