Wie wordt Fietsforens van het Jaar?

Nieuwegein fietst! riep Nieuwegeiners op om de échte fietsfanaten in Nieuwegein op te geven voor de verkiezing van FietsForens van het Jaar. Wel vijftig aanmeldingen kwamen binnen! Uit alle inzendingen heeft de jury drie genomineerden geselecteerd: Rob Ruitenbeek, Leon op den Camp en Mike Lubberts. Zij maken kans op de felbegeerde hoofdprijs: een e-bike van Nieuwegein fietst!

Collega’s voorbij zoeven
Voor Rob Ruitenbeek was de uitslag een verrassing. Zijn vrouw gaf hem op: “Rob fietst al jaren naar kantoor. En sinds ze enkele jaren geleden naar Amsterdam verhuisden, fietst hij ‘gewoon’ bijna elke dag 42 kilometer naar zijn werk! ‘Lachend langs de file’ zoals hij het zelf zegt, want hij zoeft zijn Nieuwegeinse collega’s op de A2 in de spits voorbij.” Zoeven? “Ja, want hij rijdt in een velomobiel! Zo’n ‘banaan op wielen’, al is de zijne tegenwoordig smurfenblauw. Ik heb grote bewondering voor hem omdat hij ook ‘s winters op pure spierkracht door weer en wind naar kantoor fietst in dat rare ding. Maar de leeftijd – Rob is net 50 geworden – begint nu toch wel een tikkie te tellen. Elke dag bijna 100 kilometer trappen wordt wat zwaar. Daarom lijkt het mij geweldig om hem te verrassen met een e-bike, voor die paar dagen per week dat het lijf het even iets rustiger aan wil doen.”

Rob Ruitenbeek

Door weer en wind
Leon op den Camp, werkzaam bij Kooijman Takel & Berging, fietst door weer en wind elke dag vanuit Nieuwegein naar Vianen en weer terug. “Ik ben de hele dag bezig ben met berging, pechhulp en transport van auto’s.” En zeg nou zelf, de hele dag met auto’s bezig zijn, maar zelf door weer en wind op de fiets stappen, dat is toch klasse!

Goed voor het milieu
Mike Lubberts uit Nieuwegein is door zijn kinderen voor de verkiezing opgegeven. Djilan (13): “Mijn zusje Nanoushja (10) en ik willen dat papa wint. Hij gaat met regen, sneeuw en hitte altijd met de fiets omdat hij goed wil zijn voor het milieu. Dat vinden we stoer en goed. Je bent tof papa.”

De jury
De jury in deze verkiezing bestaat uit Clarion Wegerif, voorzitter van de Fietsersbond Nieuwegein, Ton Bothoff, directeur Verbindion (sport- en evenementencomplex Merwestein) en Laura Kok, projectleider Goedopweg en tevens juryvoorzitter. Uit de vijftig aanmeldingen selecteerde de jury op basis van motivatie, aantal fietskilometers en het aantal dagen woon-werkverkeer per week drie genomineerden. Zij zijn tot 2 november in beraad over wie de titel verdient.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk