Woningbouw Lotus (Middenblok) na de zomer van start

Bouwende ontwikkelaar Trebbe heeft het definitief ontwerp van ‘Lotus – Het Groene Collectief’ af. Daarmee kan de bouw van het Middenblok worden voorbereid en kan bijvoorbeeld de Omgevingsvergunning worden aangevraagd. Als de vergunning is verleend komen de verschillende woningen beschikbaar via de makelaar en kan begonnen worden met de werkzaamheden. De bouw kan na de zomer van dit jaar starten, iets later dan gepland. Binnenkort zal Trebbe een bouwbord op de locatie plaatsen om de bouw aan te kondigen.

In januari stonden medewerkers van de gemeente Nieuwegein en de voorzitter van het Wijkplatform in het winkelcentrum Hoogzandveld om mensen bij te praten over de nieuwbouw op het Middenblok in Nieuwegein. Er was met name aandacht voor de planning en de start van de bouw.

Weghalen van bomen
Onderdeel van de voorbereidingen in de afgelopen maanden was onder meer het onderzoeken van de bomen op het terrein. Er is gekeken naar de kwaliteit en conditie van de bomen, de mogelijke verplantbaarheid en de invloed van de bouwwerkzaamheden. Van de 9 bomen die nu op de bouwgrond staan kunnen er 2 behouden blijven. In november 2022 werd in een buurtbericht aangegeven dat er voor het weghalen van de overige 7 bomen een kapvergunning wordt aangevraagd.

Website ‘Wonen in Lotus’ online
‘Voor wie nieuwsgierig is naar de woningen heeft Trebbe de website www.woneninlotus.nl gepubliceerd. Hier staat meer informatie over het project en zijn voorlopige impressies van de woningen te bekijken. Geïnteresseerden kunnen zich ook via die website melden.

Trebbe houdt geïnteresseerden op de hoogte van de voortgang en laat weten wanneer mensen op een koopwoning kunnen reageren. De (sociale) huurwoningen komen naar verwachting begin 2024 via WoningNet beschikbaar.

Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rond het Middenblok?
Kijk op www.nieuwegein.nl/middenblok voor de laatste informatie of meld u aan voor de update mails van de gemeente door een e-mail te sturen naar middenblok@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk