Wisseltruc met toto-formulieren bij de Jumbo

Een man kan door middel van een handige wisseltruc gratis meespelen met de Toto, een gokspel waarbij je geld inzet op sportwedstrijden. Hij brengt een medewerkster van de Jumbo op de Moerbeigaarde in Batau zuid zodanig in de war, dat hij spelformulieren ter waarde van 260 euro in handen krijgt.

Dit gebeurt op zaterdagavond 18 juni jl. De man komt bij de balie van de Jumbo in Nieuwegein. De medewerkster print zijn formulieren en overhandigt deze aan de man. Die stopt de papieren in zijn binnenzak. Maar als de man de formulieren wil afrekenen, lukt de pinbetaling niet. Dan past hij de wisseltruc toe: hij geeft uit zijn binnenzak een stapeltje oude formulieren terug en verdwijnt met de nieuwe formulieren.

Met de bankpas waar de man mee wilde betalen is ook iets mis. Die blijkt te zijn van iemand die hem is kwijtgeraakt. Deze pas is bij nog zeker 10 soortgelijke oplichtingszaken gebruikt, dus bij zaken waar met Totoformulieren gerommeld is. In alle gevallen heeft dat plaatsgevonden bij supermarkten in het westen en midden van het land. Het gaat hier om een schade van meerdere duizenden euro’s.

SIGNALEMENT
blank
kort opgeschoren haar
zwarte pet met Nike logo
zwarte jas van glimmende stof
donker T-shirt
zwarte broek
zwarte teenslippers

Herkent u deze man in bovenstaande video van Bureau Hengeveld die een wisseltruc uithaalt? Geef uw tips door via de gratis Opsporingstiplijn van de politie: 0800 – 6070. Anoniem melden kan ook, bij M., via 0800 – 7000 (gratis) of www.meldmisdaad.nl.

wisseltruclottojumbo

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk