Katern

Sportclinics op basis- en voortgezet onderwijs

De hele maand november maken leerlingen op school gratis kennis met diverse sporten en bewegingsactiviteiten. Sportverenigingen en sportscholen bieden tijdens de gymlessen sportclinics aan. Wethouder Helen van den Berg bracht vrijdag 19 november een bezoek aan de sportclinic basketbal door ex-international Henk Pieterse.
Leerlingen van groep 7 van basisschool De Veldrakker oefenden alle spelonderdelen. Via de oefeningen werd hen ook iets bijgebracht over goed en respectvol met elkaar omgaan in het kader van pesten. De leerlingen verbaasden zich over de lengte (2.11 meter) van de ex-profbasketballer Henk Pieterse. ´Zo, die is groot!´ Na afloop zei een leerling:´Waarschijnlijk is een gymles nooit meer wat het geweest is´.Basketbal, korfbal, judo, hockey, handbal, (tafel)tennis, dans, zelfverdediging. Een breed scala aan sporten en bewegingsactiviteiten komt aan bod tijdens de sportclinics. Maar liefst 24 basisscholen hebben zich aangemeld voor de sportclinics. Nieuw dit jaar is dat er ook sportclinics op het voortgezet onderwijs gegeven worden. Vijftien verschillende sportverenigingen en sportscholen verzorgen een sportclinic voor leerlingen.De sportclinics zijn een initiatief van de gemeente Nieuwegein. Onder het motto ´Nieuwegein beweegt´ stimuleert de gemeente sport en bewegen. Sport en bewegen is namelijk niet alleen gezond, maar ook leuk om met elkaar te doen. De sportclinics maken het mogelijk om leerlingen binnen schooltijd enthousiast te maken voor sport en bewegen. Daarnaast levert de samenwerking met sportverenigingen en sportscholen een kwaliteitsimpuls voor de gymlessen op.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: