Wisselend reclamedoek aan gevel pand Ordina

Beslispunten: Afwijken van het welstandsadvies van 14 september 2012, in mindere mate dan door Ordina aangevraagd, door het toestaan van het plaatsen van een reclamedoek in het bestaande frame. Ordina mag dit drie maanden per jaar doen.

Samenvatting: Ordina is gevestigd in een hoog pand aan Ringwade 1, direct langs de A12. Sinds 2007 hangt aan de zijde van de rijksweg een groot frame waarin reclamedoeken gespannen kunnen worden van 15 x 25 meter. Ordina had een tijdelijke vergunning om dit gedurende maximaal 1 maand per jaar te doen. Tot nu toe waren de boodschappen op het doek gerelateerd aan grote sportevenementen. De geldigheidstermijn van de vergunning is verlopen. Men heeft eind augustus een permanente omgevingsvergunning aangevraagd waarbij men het frame vaker wil vullen met meer uiteenlopende doelen, zoals bijvoorbeeld het werven van nieuw personeel.

In de Welstandsnota Nieuwegein 2010 heeft de gemeenteraad vastgelegd aan welke reclame-eisen de welstandscommissie moet toetsen. Het doek wijkt fors af van de richtlijnen. De welstandscommissie heeft dan ook negatief geadviseerd. Het college heeft besloten om af te wijken van het advies, door de
gebruiksmogelijkheden van het frame wel te verruimen, maar nietzo ruim als door Ordina is verzocht. Hiermee wordt precedentwerking voorkomen. Ordina moet nu bepalen of men de aanvraag aan deze voorwaarden wenst aan te passen. Zo niet, dan zal de vergunning geweigerd worden en kan Ordina dat besluit aanvechten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk