Katern

Wim van Arnhem in technische commissie van SV Geinoord

De Houtenaar Wim van Arnhem gaat aan de slag als lid van de technische commissie bij SV Geinoord. Hij is voormalige trainer van verschillende amateurclubs waaronder FAK, VVJ en VSC. Nadat de technische commissie in 2020 stopte, hebben het trainersduo Plomp en Bongers dit tijdelijk ingevuld. Het bestuur van SV Geinoord en de Stichting Topvoetbal Nieuwegein (STN) vonden dit geen wenselijke situatie en zijn op zoek gegaan naar een nieuwe technische commissie. Deze menen ze gevonden te hebben in Wim van Arnhem.

Wim is geen onbekende in het amateur voetbal. De inwoner van Houten is de zoon van de bekende Velox-speler Wim ‘Buik’ van Arnhem die samen met Wim van Hanegem deel uitmaakte van het succesvolle betaalde club aan de Koningsweg die in 1970 samen met DOS en Elinkwijk opging in FC Utrecht.

Wie is Wim van Arnhem
Als voetballer begonnen bij Velox, Dos, belofte team FC Utrecht, KDS en toen het trainersgilde in gegaan. Scout van jeugdplan midden Nederland, jeugdtrainer SCH ’44, jeugdtrainer FAK De Bilt, senioren trainer FAK De Bilt en daar kampioen geworden. Vervolgens negen jaar trainer bij VVJ met diverse kampioenschappen en daarna trainer Sporting ’70, tweede jaar promotie daarna 1 jaar FC Aurora en gelijk een promotie.

Toen naar Edo Utrecht middenmoot (eerste club van Gerrit Plomp als jeugdspeler) hij heeft daar twee jaar met veel plezier gewerkt. Daarna wilde hij zijn carrière afsluiten na twee jaar gewerkt te hebben bij Velox. Had nog een jaar contract, maar heeft dit ingeleverd. Hij kon wel nog bij andere clubs aan de slag, maar heeft dit niet gedaan. Wim heeft een zoon die als talentvolle jeugdtrainer aan de slag is en de traditie van de van Arnhems voort zet.

‘Het trainersbloed zit in ons, zoals Wim aangeeft. Wim heeft nog dierbare herinneringen aan zijn tijd dat zijn vader nog actief was in de voetballerij. Zijn motto is doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Wees positief want het is makkelijker om te praten over goede dingen dan over slechte dingen. Heb respect voor trainers en alle vrijwilligers die alle dingen doen om zo goed mogelijke resultaten te krijgen’ aldus Wim in een reactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk