Samenwerking drie Erfgoedinstellingen

De drie Erfgoedinstellingen in Nieuwegein zetten zich ieder afzonderlijk al jaren in om het erfgoed van Geyn, Jutphaas, Vreeswijk en Nieuwegein te behouden en te presenteren voor jong en oud. De wisselende activiteiten, exposities en publicaties drijven op enthousiaste vrijwilligers. Vanaf dit jaar gaat de collegiale samenwerking van Het Vreeswijks Museum, de Museumwerf Vreeswijk en Museum Warsenhoeck verder.

Op donderdag 4 april 2013 hebben de drie Erfgoedinstellingen aan Wethouder Reusch van Cultuur de eerste producten van hun samenwerking gepresenteerd, deze houdt in: het gezamenlijk entreekaartje (= het erfgoedkaartje), de gezamenlijke folder, de gezamenlijke set ansichtkaarten met foto’s van vroeger en nu uit de collecties van de drie Erfgoedinstellingen. Naast kaartjes voor elk van de drie Erfgoedinstellingen afzonderlijk, voor de prijs van € 2,- per stuk, kan een kaartje worden gekocht dat toegang geeft tot alle drie de Erfgoedinstellingen in Nieuwegein. Het erfgoedkaartje kost € 4,- en de set ansichtkaarten eveneens € 4,-. De Erfgoedinstellingen geven voortaan ook gratis toegang aan elkaars leden, vrijwilligers en donateurs.

Door de samenwerking te intensiveren willen de 3 Erfgoedinstellingen de geïnteresseerde inwoners van Nieuwegein en omstreken beter bereiken. Wethouder Reusch die het eerste kaartje kocht: “Het is geweldig dat de drie Nieuwegeinse Erfgoedinstellingen elkaar op deze wijze hebben gevonden. Ik heb met plezier het 1e erfgoedkaartje gekocht en hoop dat vele inwoners van Nieuwegein zullen volgen!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk