Wijnfeest op Cityplaza

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober a.s. wordt winkelcentrum Cityplaza te Nieuwegein veranderd in een echte wijnstad, van wijnproeverijen tot druivenhapwedstrijden en van jeu de boules-wedstrijden tot een kunstexpositie. Een weekend wat u niet mag missen!!

Wijnfeest

Het wijnfeest wordt op zaterdag 26 oktober om 12.00 uur op gepaste wijze geopend. Deze handeling wordt verricht op het centrale podium op het middenplein door Jacqueline Born, Miss Cityplaza 2002. Tussen 12.00 en 17.00 uur vinden hier tevens diverse zang- en dansoptredens plaats in het teken van de diverse wijnlanden. Twee Tables Vivantes (wandelende tafeldames) serveren heerlijke hapjes voor het winkelend publiek. Uiteraard vergeet winkelcentrum Cityplaza de kinderen niet. Op Foodplaza wordt een gezellig hoekje ingericht voor een doorlopend kinderprogramma.

Wijnproeverijen

Voor de echte wijnkenners worden diverse wijnproeverijen georganiseerd. Op zaterdag 26 oktober organiseert Gall & Gall, gevestigd op Foodplaza, een wijnproeverij voornamelijk gericht op de Franse wijn. Men kan de stand van Gall & Gall vinden op het middenplein. Op zondag 27 oktober presenteert Eethuys de Buurvrouw vanaf 15.00 uur een keur aan wijnen uit verschillende wijngebieden inclusief heerlijke tapas gerechtjes in hun zaak op de Markt. Kaarten voor deze wijnproeverij met tapas arrangement kunt u bestellen bij Eethuys de Buurvrouw gevestigd aan de Markt te Nieuwegein.

Koopzondag

Zondag 27 oktober zijn alle winkels tussen 12.00 en 17.00 uur geopend. Ook deze dag kan het publiek tussen genieten van zang- en dansoptredens en lekkere hapjes en drankjes. In de passages van het winkelcentrum worden huisjes geplaatst uit diverse landen waar typische hapjes verkrijgbaar zijn.

Typisch Frans straatje

Het gedeelte nabij de trambaan wordt ingericht als een typisch Frans straatje. Hier treft men een Frans huisje waar typische Franse hapjes verkrijgbaar zijn. De hapjes worden aangeboden door een echte Troubadour. Nabij dit huisje wordt een jeu de boules-baan aangelegd waar jong en oud een wedstrijdje kan houden. In Cityplus wordt een kunstexpositie gehouden door Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN), een vereniging van kunstenaars uit Nieuwegein en omgeving.

Tiroler Hűtte

Op de Raadstede treft men een Tiroler huisje aan. De kinderen kunnen naar hartelust springen op het springkussen. Uiteraard zijn ook hier weer lekker hapjes verkrijgbaar, aangeboden door een gezellige Tiroler dame.

Spaans plein

De Markt wordt een heus Spaans plein met leuke kinderactiviteiten. Naast een “wilde rit” op kinder-rodeostier Harry de Hengst kunnen zij ook een rondritje maken met de Riksjah (loopfiets). Deze wordt voortgetrokken door een mooie Spaanse dame. Vanuit het Spaanse huisje op de Markt krijgt men heerlijke hapjes en drankjes aangeboden.

Kunstenaars Centrum Nieuwegein

Het KCN beschikt over een eigen galerie aan de Kerkstraat 38 te Nieuwegein waar doorlopend exposities gehouden worden. De galerie is elke zaterdag en zondag geopend van 14.00- tot 17.00 uur. Middels haar galerie en andere activiteiten streeft het KCN ernaar een ontmoetingsplaats te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst.

Het KCN wil kunstenaars de mogelijkheid bieden hun werk te exposeren. Niet alleen in de eigen galerie aan de Kerkstraat, maar ook bij instellingen en bedrijven. Daarnaast wil het KCN de samenwerking tussen kunstenaars stimuleren en faciliteren d.m.v. het Kunst Kafee, workshops, lezingen en diverse kunstprojecten. Het KCN biedt op deze manier een platform om kunst onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Voor informatie: website: www.pen.nl/kunst/kcn. Telefonische info: Elisa van Woudenberg Telefoonnr: 030 – 60 330 30.

Dus u ziet genoeg te beleven in het bruisende stadshart van Nieuwegein!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk