Tieners voor de rechter na twee overvallen via chatsite

Een inwoner uit Nieuwegein is slachtoffer geworden van een woningoverval nadat hij in de val was gelokt toen hij via homochatsite Bullchat een afspraak had gemaakt voor een date. Ook in Houten was iemand overvallen nadat hij een afspraak had gemaakt via de chatsite. In beide gevallen werden de slachtoffers mishandeld en beroofd en vonden plaats medio september 2021. Begin deze week stonden de drie verdachten, waaronder een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, voor de rechter.

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaan in ieder geval twee van de drie jongeren die worden verdacht van het mishandelen en beroven van een 60-jarige man in Houten de jeugdgevangenis in.

De eerste verdachte is een 17-jarige jongen uit Utrecht. Hij wordt ervan verdacht een afspraak te hebben gemaakt met het slachtoffer via Bullchat. Vervolgens zou hij de andere verdachten naar binnen hebben gelaten en het slachtoffer hebben bedreigd met een mes. Het OM eist tegen hem 360 dagen jeugddetentie, waarvan 320 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook wil het OM dat hij 120 uur taakstraf uitvoert.

De tweede verdachte, een Utrechter van 16 jaar oud, hoorde vandaag drie maanden jeugddetentie, waarvan 53 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar tegen zich eisen. Ook hij moet, als het aan de officier van justitie ligt, een taakstraf uitvoeren: 180 uur.

Zaak tegen de verdachte uit Nieuwegein uitgesteld
Er is ook nog een derde verdachte in de zaak, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, maar het OM moet eerst nog meer onderzoek doen naar zijn betrokkenheid en heeft deze eis daarom uitgesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk