Wijkbewoners in Batau krijgen een eigen Beweegplein

In samenwerking met SportID Nieuwegein realiseert Stichting de Baten op dit moment Beweegplein Batau nabij het Buurtplein en naast sportzaal De Waterlelie. Het Beweegplein wordt voornamelijk gerealiseerd t.b.v. de bewoners van de wijken Batau Noord en Batau Zuid.

Het Nieuwegein Fonds werkte mee aan het werven van fondsen voor de realisatie van het Beweegplein. Begin mei ontving SportID Nieuwegein groen licht op een aanvraag bij GeinsGeluk, waarmee de dekking van de kosten compleet is geworden.

Het Beweegplein aan de Heemraadsweide zal worden opgenomen in de routes van de diverse wandelclubs die vanuit SportID Nieuwegein en Movactor worden geïnitieerd. De nabijgelegen scholen zullen het plein gaan promoten en gebruiken om de kinderen (nog) meer aan het bewegen te krijgen. Uiteraard is ook de individuele bewoner en clubjes van buurtbewoners welkom om te komen te bewegen. Het Beweegplein is gewoon vrij toegankelijk.

Afgelopen vrijdag is de NOCNSF Nationale Sportweek geopend door de leerlingen van de Veldrakker, samen met kickbokser Rico Verhoeven en sportwethouder John van Engelen. De opening van het Beweegplein zal op zondag 27 september aanstaande door wethouder John van Engelen en de voorzitter van Stichting de Baten, Ron Koobs gedaan worden. Hiermee wordt ook de NOCNSF Nationale Sportweek afgesloten.

Over Stichting de Baten
Stichting de Baten is een ongesubsidieerde welzijnsstichting voor de bewoners van Nieuwegein-Noord. Stichting de Baten organiseerde eerder dit jaar een reeks ‘quarantaine concerten’ voor met name oudere buurtbewoners en voor de cliënten van een Reinaerde zorglocatie. Daarnaast initieerde de stichting de ‘BatenBus’, een mogelijkheid voor de wijkbewoners om samen op stap te gaan naar bijvoorbeeld weekmarkt, concert, kookclub of bibliotheek. In verband met de corona-situatie staat de BatenBus op dit moment helaas op een laag pitje.

One thought on “Wijkbewoners in Batau krijgen een eigen Beweegplein

  1. Maakttochuit

    Sorry hoor maar de hele batau is een grote grap. Lach me rot als ik artikelen lees met verbeterplannen.. Maak een rondje op de soeverein Burg zou ik zeggen.. de grootste grap

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren