Wijkbewoners Batau hebben hun eigen Beweegplein

Zondagmiddag is het Beweegplein geopend door wethouder John van Engelen die o.a. sport in zijn portefeuille heeft. De opening werd samen verricht met de aanwezige kinderen en Ron Koobs, voorzitter van Stichting De Baten. Met de opening van het Beweegplein werd ook de NOC*NSF Nationale Sportweek afgesloten. Onze videograaf Bart van Rooijen om bovenstaand videoverslag te maken.

Het Beweegplein aan de Heemraadsweide, naast sportzaal De Waterlelie, zal worden opgenomen in de routes van de diverse wandelclubs die vanuit SportID Nieuwegein en MOvactor worden geïnitieerd. De nabijgelegen scholen zullen het plein gaan promoten en gebruiken om de kinderen (nog) meer aan het bewegen te krijgen. Uiteraard is ook de individuele bewoner en clubjes van buurtbewoners welkom om te komen te bewegen. Het Beweegplein is gewoon vrij toegankelijk.

Over Stichting de Baten
Stichting de Baten is een ongesubsidieerde welzijnsstichting voor de bewoners van Nieuwegein-Noord. Stichting de Baten organiseerde eerder dit jaar een reeks ‘quarantaine concerten’ voor met name oudere buurtbewoners en voor de cliënten van een Reinaerde zorglocatie. Daarnaast initieerde de stichting de ‘BatenBus’, een mogelijkheid voor de wijkbewoners om samen op stap te gaan naar bijvoorbeeld weekmarkt, concert, kookclub of bibliotheek. In verband met de corona-situatie staat de BatenBus op dit moment helaas op een laag pitje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk