Wijk Galecop geteisterd door autoinbraken, daders in beeld

In de wijk Galecop is in de nacht van woensdag op donderdag 30 november weer bij diverse auto’s ingebroken. Zo werd bij een auto op de Louis Couperushove een stuur met airbag gestolen en aan de Jacobus van Looyhove plunderden ze het dashboard leeg van een Seat, waaronder het navigatiesysteem, airbag en de inhoud van het dashboardkastje. Ook aan de Willem Elsschothove is een  auto leeggehaald. Hier haalden de daders een Audi A3 s line leeg en het stuur met airbag en flippers aan het stuur (Foto hieronder). De daders zijn vermoedelijk twee personen die in het geheel in zwart waren gekleed. Een van de daders had een rugzak om. Veelal gaat het hier om ‘diefstal op bestelling.’

Hier haalden de daders een Audi A3 s line leeg en het stuur met airbag en flippers aan het stuur.

Via onze grote Buurtwhatsapp kregen wij beelden binnen van de daders. Op de beelden ziet u twee personen een auto openbreken. Hier zijn ze niet duidelijk te zien. Wel te zien is dat de twee de auto openbreken. Een bewoner op de Stijn Streuvelshove zag de twee persoenen voorbij lopen en legde ze op camera vast. Wij zijn op zoek naar meer beelden. Vermoedelijk hebben ze door de hele wijk gelopen of gereden.

Bent u al lid van onze grote Buurtwhatsapp? Zie hier voor meer informatie. Naast het brengen van het dagelijkse nieuws verzorgt De Digitale Stad Nieuwegein ook de grootste Buurtwhatsapp van Nieuwegein. Inmiddels hebben 4745 bewoners zich aangemeld.

De dekking van onze Buurtwhatsapp

7 thoughts on “Wijk Galecop geteisterd door autoinbraken, daders in beeld

 1. Rob

  Ook mijn auto vannacht opengebroken. Stuur en navigatie systeem eruit gehaald.
  Was op de Wiillem Elsschothove.

  1. Martin Reijmerink

   Mail ff fotos naar redactie@pen.nl. Graag met wat er is gestolen en locatie

 2. Frans

  Deze vorm van auto inbraken en diefstal van airbags gebeurt heel veel in Nieuwegein. Dit is twee jaar geleden ook bij mijn Twingo gebeurt. Zelfde werkwijze. Portier van de passagier openbreken, beide inbrekers gaan in ze auto zitten en dan nemen ze ruim 10 minuten de tijd om de airbags los te halen. Gevolg, veel schade want er moest een nieuwe deur in de auto en vervangende airbags. Standaard WA verzekering dekt dit NIET. En dan is ruim 2000 euro schade voor een Twingo veel geld.

  Ondanks de duidelijke video opnames die ik had aangeleverd bij de politie is hier NIKS maar dan ook NIKS mee gebeurt. Ze hadden zelfs niet eens bedacht dat er in die zelfde week in Houten en Nieuwegein ruim 30 soortgelijk auto inbraken zijn geweest. Dat heb ik de politieman later nog eens moeten vertellen. Nadat ze even door de aangiftes zijn gelopen kwamen ze zelf ook tot die conclusie. Maar opnieuw is er geen actie ondernomen.

  Dit heeft geen prioriteit voor de politie. Dat is een feit. Ze geven het alleen niet openlijk toe. Neem dus zelf maatregelen als burger. Denk aan verlichting die aangaat als er iemand voorbij loopt of eventuele buurtpreventie of een alarm systeem laten inbouwen.

  Ik vraag mij af waar de politie nog wel mee bezig is. Wat mij betreft niet de juiste prioriteiten. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om een aantal lok auto’s in Nieuwegein te plaatsen of het tijdstip van de auto inbraken te matchen op de locatiegegevens van mobiele telefoons rondom de locatie van de inbraak.

  Blijkbaar is makkelijker om weer wat flitspalen in Nieuwegein bij te plaatsen. Target’s zijn weer gehaald.

 3. Gerben Horst

  Triest om te lezen dat nog steeds inwoners slachtoffer worden van deze vorm van criminaliteit. En vooral dat inwoners zich in de kou voelen staan door de politie. Dit bevestigt verhalen die het CDA eerder vanuit Nieuwegein heeft opgevangen. Daarom ook hebben we bij de burgemeester aangedrongen op meer inzet op het bestrijden van autoinbraken voor onderdelen. Dit nieuwsbericht en de reacties maken duidelijk dat dit nog steeds zeer nodig is!
  Maar het CDA wil inwoners ook een tip geven om een deel van deze inbraken te voorkomen. Koop voor een paar tientjes een zogenaamd disklock. Daarmee wordt het hele stuur afgedekt en voorkomt u in ieder geval de diefstal van uw stuurairbag. Een vorm van onderdelendiefstal die helaas veel voorkomt. Een relatief kleine investering die (een deel van) de ellende van autoinbraken kan voorkomen.

  Gerben Horst, lijsttrekker CDA Nieuwegein

 4. Niels

  @frans: overigens is het niet alleen heel “makkelijk”, maar vooral erg fijn en veilig dat er flitspalen worden geplaatst… Die overigens geen politiecapaciteit kosten..

 5. Karin

  Herman de manhove ook een seat ingebroken dashboard leeg gehaald. Echt te triest voor woorden en idd politie doet niks.

 6. Wim

  Vannacht in de Kooikersweide mijn stuur airbag en dashboard airbag gestolen. Navigatie niet, maar die hing wel los.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren