‘Wie viert daar feest in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt?

Arend Bloemink: ‘Vijftig jaar getrouwd. Kinderen. Kleinkinderen. Jan en Ali van ‘t Veld. Een leuk stel. Een echte opa en oma. Toen ik bij ze langs kwam om wat foto’s te maken, waren net twee van de zeven kleinkinderen op bezoek. Nou ja, op bezoek, ze waren aan de tussen-de-middag broodmaaltijd. Lekker Hollands: brood, vleeswaren, pindakaas, zoetwaren. En, wanneer alles netjes was opgegeten, een snoepje uit de snoeppot toe.

Vijftig jaar getrouwd op dinsdag 30 augustus 2011. Of ze een groot feest kregen? Nee hoor, we gaan lekker wokken, gezellig. Voor Jan de eerste keer dat hij gaat wokken… Hij is erg benieuwd… Ik weet zeker dat het bruidspaar gaat genieten!’ Klik hier voor de vragen en de antwoorden op de 5 altijd dezelfde vragen.

Kent u iemand voor het ‘Portret van de week?’ Laat het ons weten. Stuur ons zijn of haar gegevens en wij nemen kontakt op met hem of haar. Volgende week karikaturist Jan Ibelings.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk