Katern

Handbalvereniging Nieuwegein haalt toptrainer binnen

Handbalvereniging Nieuwegein is bezig om de trainingen/trainers te begeleiden om het niveau continue te verbeteren. Daarom is besloten om een toptrainer aan te trekken die één avond in de week een talententraining verzorgt en anderzijds om op die avond een team/trainer te begeleiden.

Mede dankzij financiële ondersteuning van de sponsorcommissie/sponsoren is het gelukt om Rick Louw aan de sportvereniging te verbinden. Louw is geen onbekende. In het dagelijks leven is hij werkzaam als Talenttrainer bij de HandbalAcademie. Naast deze werkzaamheden is hij betrokken als (assistent) Bondscoach bij de Dames U17 & U19 – die aankomende zomer deelnemen aan het EK in Montenegro en Roemenië.

In het verleden is hij clubtrainer geweest bij o.a. Handbal Houten, in deze periode zijn zij twee keer kampioen in de Eredivisie geworden en gepromoveerd naar de BENE-League. Maar hij is ooit begonnen bij HV Nieuwegein als speler en trainer. Zijn beide zoons zijn inmiddels fanatiek jeugdlid en zodoende is hij al weer betrokken bij HV Nieuwegein.

Gertjan Portman, voorzitter HV Nieuwegein: ‘Ik heb afgelopen maandag 3 april nog overleg met hem gehad en wij hebben een principe akkoord. Wij gaan nu samen met de technische commissie de details verder invullen. Ik verwacht en heb er ook vertrouwen in dat wij met deze stap de spelers/speelsters en trainers op een (nog) hoger niveau kunnen krijgen.’

Rick Louw

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk