‘Wie gaat daar fietsen in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week een dubbelportret met Fred en Ida Wilbrink.

Arend Bloemink: ‘Wat wonen en werken er in Nieuwegein toch veel sportieve mensen die hun sportiviteit inzetten voor ‘de’ ander. Nieuwegeiners die zich voornemen een bepaalde sportieve prestatie neer te zetten en die het realiseren van die prestatie dan laten sponsoren. Zo maakten we in dit Portret Van De Week al eens kennis met fietsenmaker Arie, die eerdaags zes maal de Alpe d’Huez op (en af) gaat fietsen, met als doel geld te bijeen te brengen voor de strijd tegen kanker. Voor datzelfde doel klimt sportman Jorrit met een hele ploeg (met volgers) op de fiets om te proberen diezelfde Alpe zo vaak mógelijk op te fietsen.’

‘Nu stel ik u voor aan een ietsje ouder echtpaar dat zich tot doel heeft gesteld om van Nieuwegein naar Santiago de Compostela, diep in Spanje, te gaan fietsen: de Nieuwegeiners Fred en Ida Wilbrink. Beiden inmiddels gepensioneerd en daarmee nu over de mogelijkheid beschikkend om in een tijdsbestek van zes á zeven weken een afstand van zo’n 2400 kilometer per fiets af te leggen. Ida en Fred laten zich sponsoren voor een ánder goed doel: geld bijeen brengen voor de Hersenstichting. Wát een enorme prestatie. Een prestatie die zéker een beloning in de vorm van een fijn sponsorbedrag verdient.’ Klik op het fototoestelletje voor de foto’s, het hele verhaal en de antwoorden op de vijf altijd zelfde vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk