Bewoners denken mee over hun wijk

Bewoners uit de Rijtuigenbuurt zijn betrokken bij hun buurt. Dit bleek tijdens de inloop op woensdag 15 juni j.l.. Ruim 75 bewoners – jong en oud – deelden hun ideeën voor en over hun buurt. De inloop werd georganiseerd door de gemeente Nieuwegein samen met buurtbewoners, Wijknetwerk Batau-Zuid en MOvactor.

De gemeente Nieuwegein: ‘Het doel van de avond was om de mening van de bewoners over hun buurt te horen. En met elkaar in gesprek te gaan. Met vragenkaartjes kwamen de dagelijkse ergernissen aan bod: hondenpoep op speelplaatsen, matig groenonderhoud en verkeer dat over de grasveldjes rijdt. Er werden ook vele mooie plekken genoemd en kansen voor de buurt zoals speelplekken voor oudere kinderen. Vaak genoemd was het gezellige contact met buren.’

De opbrengst van deze avond is input voor het verbeterplan voor de buurt. Mitros knapt haar huurwoningen in de Rijtuigenbuurt op. De gemeente verbetert hierna de openbare ruimte zoals het groen, de speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting. Na de zomer dit jaar zullen de plannen over hoe deze buurt er in de toekomst uit komt te zien bekend worden gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk