Wethouder van den Berg geeft gastles ´respect´

Donderdag 11 november bezocht wethouder Helen van den Berg drie basisscholen in Nieuwegein; de Mauritsschool, De Zuiderkroon en de Klimop. Ze gaf daar een gastles over het thema ‘respectvol of respectloos?’ De aanleiding? Vandaag is het Dag van Respect.
De gastles begon voor de leerlingen met het kijken naar filmpjes op YouTube. De filmpjes lieten zien hoe mensen onbewust asociaal of respectloos gedrag vertonen; bijvoorbeeld bellend iemand anders te woord staan of geen plaats maken in de bus voor een iemand op krukken. Naar aanleiding van de filmpjes vroeg ‘juf’ Helen de kinderen wat hen opviel en wat zij anders zouden doen. Altijd op staan voor zwangere mensen scoorde hoge punten, ook onder de lachers; alleen een vrouw kan zwanger zijn toch? De meeste leerlingen beseften dat het gedrag in de filmpjes ´niet echt normaal´ was.De kinderen vonden de gastles erg leuk en leerzaam, maar het was veel te kort! Vooral de opdracht was een groot succes. Een leerling van basisschool De Zuiderkroon gaf aan geleerd te hebben dat respect heel belangrijk is. Ervan uitgaan dat mensen toch vooral aardig zijn en het goed bedoelen, was iets dat een leerling van De Klimop had meegekregen. Ook wethouder Helen vond het ontzettend leuk om voor één dag juf te zijn. De kinderen luisterden aandachtig en dachten goed mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren