Wethouder Marieke Schouten geeft startsein aanleg Tiny Forest Toonladder

Dinsdagmorgen om 09.15 uur heeft Wethouder Marieke Schouten, (o.a. beheer openbare ruimte en duurzaamheid) het startsein gegeven voor de aanleg van een Tiny Forest in Nieuwegein. Dit deed zij samen met de kinderen van de Toonladder aan de Galecopperzoom in de wijk Galecop. Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag.

Met het planten van het Tiny Forest krijgt de buurt er een stukje natuur bij. De kinderen van de school zijn vanaf nu ‘Tiny Forest Rangers’ en komen na de aanplant regelmatig in het Tiny Forest voor een les, het doen van onderzoekjes doen en kleine onderhoudswerkzaamheden.

Tiny Forest: Minibos ter grootte van een tennisbaan
Het Tiny Forest is geplant op het grasveld naast Basisschool Toonladder. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen doen activiteiten in het buitenlokaal en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Initiatief van IVN Nieuwegein-IJsselstein
De initiatiefnemer van het Tiny Forest in Nieuwegein is IVN Nieuwegein-IJsselstein. Fons van Kuik van IVN Nieuwegein-IJsselstein vertelt: “Met een Tiny Forest brengen we natuur, duurzaamheid en educatie op een originele manier bij elkaar. Daarnaast is het een mooie samenwerking van buurtbewoners en scholen. Er zit alles in, bos, lucht, natuureducatie, blijheid, een prachtig verhaal!” Basisschool Toonladder Galecop adopteert het minibos en gaat het Tiny Forest als buitenlokaal gebruiken.

Iedere buurt zijn eigen bos
Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN werkt aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur vanzelfsprekend is. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden. IVN wil dat elke buurt zijn eigen minibos krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij.

One thought on “Wethouder Marieke Schouten geeft startsein aanleg Tiny Forest Toonladder

  1. Bas

    Allemaal leuk, en prima hoor, maar is natuurlijk dweilen met de kraan open.
    Zolang er steeds meer tuinen betegeld worden, zal per saldo de hoeveelheid groen blijven afnemen.
    Gemeente, toon eens ballen en voer die tegeltaks in!
    Niet alleen voor het groen, maar ook voor de afvoer van het hemelwater.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren