Wethouder Marieke Schouten: ‘City toekomstklaar maken’

De gemeenteraad heeft met 25 stemmen voor en 4 stemmen tegen ingestemd met het plan om van City Nieuwegein de meest duurzame binnenstad van Nederland te maken. GroenLinks wethouder Schouten: ‘We willen de meest duurzame binnenstad worden door City klimaatadaptief in te richten, door natuurinclusief te bouwen, door woningen met schone energie te verwarmen en te koelen, en er voor te zorgen dat er goede openbaar voorzieningen zijn en fietspaden’.

Hiervoor is door een team van mensen gewerkt om al die verschillende duurzaamheidsthema’s te vertalen naar richtlijnen voor bijvoorbeeld wateropvang in de binnenstad zodat dit water ook weer gebruikt kan worden voor het vele groen dat er moet komen. Er worden eisen gesteld aan de milieuprestaties van gebouwen en er wordt een circulair water- en sanitatiesysteem ontwikkeld. Nieuwegein gebruikt hierbij de Sustainable Development Goals, dat zijn doelstellingen die wereldwijd door alle landen zijn ondertekend en waar ook de Nederlandse gemeenten zich aan committeren.

Schouten: “Deze doelstellingen helpen ons om al die verspillende ambities bij elkaar te brengen en ook te laten zien hoe we die waar maken. Ik ben er trots op dat de raad deze plannen van ons college heeft omarmd en vastgesteld. Daarmee zetten we een belangrijke stap om veel nieuwe woningen te bouwen, en dat ook op een manier te doen op een manier die onze stad toekomst-klaar maakt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren