Wethouder hijst kleurrijke vlag Internationale Mensenrechtendag

Vandaag, donderdag 10 december is de Internationale Mensenrechtendag. Op deze dag wordt stilgestaan bij het 75-jarig jubileum van de Verenigde Naties (VN). Eén van de belangrijkste doelen van de VN is het beschermen en verbeteren van de mensenrechten.

Wethouder Marieke Schouten (r) met Niki Eleveld (m) en Orkun Demir (l)

In het kader van deze dag heeft de Landelijke vereniging van Anti-discriminatie Voorzieningen in Nederland de Mensenrechtenvlag ontwikkeld. Deze is vandaag in Nieuwegein gehesen door wethouder Marieke Schouten en Niki Eleveld en Orkun Demir van Bureau Art.1 Midden Nederland. Dit bureau ontvangt binnen de provincie Utrecht discriminatiemeldingen en handelt deze af.

De Mensenrechtenvlag is een kleurrijke vlag met een doordacht ontwerp. Als mensen hebben we meerdere dingen die ons verbinden: we delen de aarde, de lucht en een plek onder de zon. En hoe verschillend we ook kunnen zijn, qua uiterlijk: we hebben allemaal DNA. De ontwerper ging met dit idee aan de slag en nam de vorm van een DNA-streng (gele wokkel) als uitgangspunt. Dit combineerde hij met de kleuren van de aarde (groen), de lucht (blauw) en de zon (geel).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren