Wethouder Hans Adriani: ‘Hoeverijk in Blokhoeve wordt een sportieve buurt’

In de wijk Blokhoeve in Nieuwegein is vanmiddag het startsein gegeven voor het nieuwbouwproject Hoeverijk. De gemeente Nieuwegein, woningbouwcorporatie Jutphaas Wonen en projectontwikkelaars VOF Trebbe en Lunee Vastgoed hebben hiervoor hun handtekening gezet onder een raamovereenkomst. Dat betekent dat de plannen voor de nieuw te bouwen buurt verder kunnen worden uitgewerkt. “Het wordt een groene buurt met een sportief karakter”, zegt Mark Heideman van Lunee Vastgoed. Onze videograaf Jos van Vogelpoel en verslaggever Frans Evers waren er bij en maakten bovenstaand videoverslag.

Hoeverijk

De betrokken partijen tekenen het raamovereenkomst

Sedert 2001 is Nieuwegein bezig met de ontwikkeling van dit gebied. Het gebied waar Hoeverijk moet komen, is nu nog vooral grasland. Straks komen er onder meer woningen, een Aldi-supermarkt, een klim- en bergsportcentrum en een groot restaurant met verschillende keukens onder één dak. Naast 62 koopwoningen en 50 studio’s komen er ook 65 sociale huurappartementen in de nieuw te bouwen wijk Hoeverijk.

Ook wethouder Hans Adriani (PvdA) van Wonen in Nieuwegein is enthousiast. “Hoeverijk is niet alleen voor bewoners van de wijk Blokhoeve een mooie ontwikkeling, maar ook voor de overige bewoners van onze gemeente en zelfs daarbuiten.”  Hoeverijk wordt volgens Adriani “een aantrekkelijke plek om te wonen, leven, werken, leren, sporten en ontspannen.” Het plan voor de nieuwbouw voorziet bovendien in de woonbehoefte in de regio, aldus de wethouder.

Het maken van de plannen voor Hoeverijk ging overigens niet zonder slag of stoot. Bedrijven en buurtbewoners hadden onder meer bezwaar tegen de vele appartementen die er zouden komen. De plannen zijn daarom aangepast. Heideman: “Waar eerst honderd appartementen zouden komen, zetten we nu nog maar twaalf twee-onder-een-kapwoningen neer. Daardoor zal minder verkeer door dit deel van de wijk komen.”

De bouw van Hoeverijk start op z’n vroegst eind 2020. Voor die tijd volgen nog meerdere inspraakmomenten voor bewoners. Hoeverijk is het laatste deel van Blokhoeve dat ontwikkeld moet worden. Daarna is de wijk “af”, aldus de gemeente.

Een impressie van wat er gaat komen

One thought on “Wethouder Hans Adriani: ‘Hoeverijk in Blokhoeve wordt een sportieve buurt’

  1. Boze Bewoner

    Deze wethouder staat gewoon GLASHARD te liegen!! Tot voor kort was totaal niet bekend dat er op de plek van de tennisbanen gebouwd zou kunnen worden. Pas vorig jaar heeft de eigenaar van de tennisbanen er voor gekozen om de boel te verkopen. Hierdoor kwam de grond in bezit, en door slimme uitruiling van grond door partijen onderling kan Jutphaas Wonen daar nu gaan bouwen. Pal voor de deur van bestaande woningen(!), terwijl zij hun woning kochten met uitzicht op groen en tennisbanen. Dat juist hier gebouwd ging worden was NOOIT onderdeel van het plan. Adriani liegt! Het is één groot politiek spel. Volgend jaar gaan we hier bouwen, roept hij, nou wethouder; bereid u voor op bezwaren!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk