Werkzaamheden bij eindhaltes in Nieuwegein en IJsselstein

Omdat er binnenkort voorlopig geen trams rijden in Nieuwegein en IJsselstein biedt dit de mogelijkheid om overdag extra werkzaamheden uit te voeren. Bij de eindpunten van de tramlijn in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid plaatsen we daarom stootblokken die zorgen voor extra veiligheid in het openbaar vervoer.

In 2020 is de gehele regionale tramlijn grondig op de schop gegaan. Alle haltes zijn aangepast aan het formaat van de nieuwe trams. Bovendien is de trambaan vernieuwd in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. Sinds de trams weer zijn gaan rijden, heeft de aannemer nog diverse resterende werkzaamheden uitgevoerd aan de bovenleiding en de perrons.

Als sluitstuk van dit werk komen bij de eindhaltes binnenkort nog stootblokken. Deze worden geplaatst aan het einde van het perron en zorgen ervoor dat een tram bij de eindhalte niet kan doorrijden en uit het spoor kan komen.

Bij de eindhalte in Nieuwegein-Zuid wordt gewerkt op maandag 7 maart. Dag daarop vinden de werkzaamheden plaats bij de eindhalte IJsselstein-Zuid. Gewerkt wordt tussen 07.00-23.00 uur. Om de stootblokken te plaatsen, wordt eerst over een lengte van circa 20 meter het oude spoor opgebroken en gelicht. Vervolgens komt daarvoor in de plaats de nieuwe spoorverbinding met daaraan vast het stootblok. Er wordt ook gegraven voor aanpassing aan de bekabeling.

Hinder
Voor dit werk wordt een kraan ingezet die op het spoor rijdt, evenals graafmachines. Deze kunnen tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen. De motoren van deze machines draaien alleen op de momenten dat dit nodig is. Om overlast in de avonduren beperkt te houden, vindt aan – en afvoer van bouwmateriaal zoveel mogelijk overdag plaats.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren